Založ si blog

Po teroristickom útoku v Nice polícia nemala prezradiť médiam meno útočníka

Samovražední atentátnici so zverejnením svojho mena totiž počítajú. Je to pre nich vlastne tá najdôležitejšia vec. Práve zverejnenie ich mena v televízii, rozhlase, v novinách i na internete im zabezpečí tú vytúženú obrovskú celosvetovú publicitu. 

Zo zakomplexovaného a neznámeho hlupáka sa zrazu stáva známa osoba, ktorá bude v určitých islamských kruhoch ešte aj obdivovaná. Napr. vrah z Nice mal všetky osobné doklady v aute pekne uložené na vedľajšom sedadle. So zámerom nech sa všetci dozvedia moje meno a čo som dokázal. Deň pred útokom oznámil choromyseľný zločinec svojmu susedovi, že o ňom ešte bude hovoriť nielen celé Francúzsko, ale celý svet. Snaha stať sa vo svete známym je z tohto výroku úplne jasná. Žiaľ, treba priznať, že tomuto primitívovi to aj vyšlo.

Polícia mohla zverejniť správu, že útočníkom bol 31 – ročný Tunisan, ktorý žil už 11 rokov vo Francúzsku, že pozná jeho totožnosť a pokračuje vo vyšetrovaní jeho príbuzných a známych. Stačí. Nie je jedno, či ide o nejakého Mohameda, alebo Mustafu ? Vrah predsa nie je na úteku. Načo verejnosti podsúvať celé meno akéhosi psychopata ?

Prezradením totožnosti útočníka sa hneď aktivizujú rôzni bulvárni novinári a utekajú vypočúvať ľudí z okolia tejto vlastne už známej osoby. O vrahovi z Nice už zistili, že bol v rozvodovom konaní, mal drobné konflikty so zákonom ( údajne kradol bicykle ) a celkovo šlo o konfliktné indivíduum.

Tiež sa môže stať, že po roku, keď tento prípad vychladne, objaví sa nejaký začínajúci spisovateľ a bude zisťovať ďalšie podrobnosti zo života tohto masového vraha. Nakoniec o tejto tragédii napíše román, kde hlavným hrdinom bude táto zrúda. Možno predpokladať, že sa kniha bude dobre predávať. Veď čítať o rôznych odporných vrahoch a o ich ohavných zločinoch je pre niektorých ľudí také vzrušujúce.

Takže na záver.

Samovražedným atentátnikom netreba robiť reklamu, po ktorej tak túžia. Treba im ponechať ich anonymitu a bezvýznamnosť. Nie je žiadny dôvod, aby verejnosť poznala tvár a meno akéhosi pomäteného zločinca, ktorý sa chce stať známym na celom svete tak, že pozabíja čo najväčší počet úplne nevinných ľudí.

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Zlý nápad Pellegriniho – chce, aby Slovensko na MS reprezentovali aj hokejisti z KHL

20.02.2024

Predseda parlamentu vyzýva SZĽH, aby na MS mohli reprezentovať Slovensko aj hráči z KHL. Zdôvodňuje to tým, že politika do športu nepatrí. Dosť si protirečí. Nechce, aby sa politika miešala do športu a preto on ako vrcholový politik, dokonca druhý najvyšší ústavný činiteľ, oznamuje SZĽH, aby do reprezentačného mužstva nominovali aj nejakých hráčov z KHL. [...]

Fico sa Orbanovi až tak podlizovať nemusel

18.01.2024

Obaja premiéri sa na túto návštevu v Budapešti veľmi tešili. Nakoniec dali to najavo vo svojich príhovoroch. Premiér Fico vytýčil pre Slovensko v zahraničnej politike maďarskú cestu, ktorú on aj Orbán, považujú v EÚ za jedinú správnu. Milý Viktor, oslovoval Fico hostiteľa vo svojom štátnickom prejave, ty si na Slovensku veľmi populárny. V návale radosti mu nedošlo, [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.