Založ si blog

Najsilnejšia žena sveta

Je to nemecká kancelárka, britská premiérka, alebo snáď neúspešná Hillary ? Vôbec nie. Najsilnejšou ženou na svete je predsa Madeleine Albrightová. Pod týmto názvom uverejnil denník SME, v prílohe smeŽeny zo dňa 28.01.2017, svoj oslavný článok na túto už 80 ročnú starenku. Aj keď autorka článku asi prechováva neskonalý obdiv k tejto osobe, mala by si priznať, že tým názvom to riadne prestrelila.

O tejto starej, a z nepochopiteľných dôvodov vychvaľovanej političke, sa písalo dosť veľa v našich médiach, najmä v minulom roku, keď Slovensko poctila svojou vzácnou návštevou. Podľa médii bola najvýznamnejším účastníkom konferencie GLOBSEC 2016, ktorá sa konala v Bratislave. Na tejto konferencii nielen prednášala, ale prevzala si aj vyznamenanie.

Je všeobecne známe, že počas svojej, vraj úspešnej, kariéry sa dopustila hrozných omylov s ťažkým dopadom na životy mnohých nevinných ľudí. Stačí spomenúť občiansku vojnu v Rwande, ktorá v roku 1994 trvala síce len 3 mesiace, ale mala až 800 tisíc obetí. Pani Albrigtova vtedy zastávala funkciu veľvyslankyne USA pre OSN. Práve jednotky OSN, ktoré boli v Rwande rozmiestnené dostali pokyn stiahnuť sa z územia, kde hrozila občianska vojna. Hneď ako to urobili, vojna vypukla.

Druhým známym tragickým omylom tejto osoby je bombardovanie Srbska v roku 1999, za ktoré sa ako ministerská zahraničných vecí USA veľmi zasadzovala. Po vzniku štátu Kosovo sa zistilo, že v celej záležitosti mala hlavne osobný záujem. Bola totiž veľkým akcionárom telekomunikačne spoločnosti v Kosove.

Už len kvôli týmto dvom tragickým chybám nemožno túto pani považovať za úspešnú političku. Ako je teda možné, že táto starenka stále chodí po svete a hovorí o svojich skúsenostiach v politike ( nikdy nie o Rwande, nikdy nie o Srbsku ) a ešte za to dostáva peniaze. Je to asi preto, že v niektorých štátoch v Európe sa stále nájdu nejakí novinári – súkmeňovci, ktorí ju v médiach nezaslúžene heroizujú.

Môžme očakávať, že v lete zverejnia v niektorom našom denníku ďalší oslavný článok o tejto osobe s názvom napr. Madeleine Albrigtová – najmúdrejšia žena sveta.

 

 

 

 

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Zlý nápad Pellegriniho – chce, aby Slovensko na MS reprezentovali aj hokejisti z KHL

20.02.2024

Predseda parlamentu vyzýva SZĽH, aby na MS mohli reprezentovať Slovensko aj hráči z KHL. Zdôvodňuje to tým, že politika do športu nepatrí. Dosť si protirečí. Nechce, aby sa politika miešala do športu a preto on ako vrcholový politik, dokonca druhý najvyšší ústavný činiteľ, oznamuje SZĽH, aby do reprezentačného mužstva nominovali aj nejakých hráčov z KHL. [...]

Fico sa Orbanovi až tak podlizovať nemusel

18.01.2024

Obaja premiéri sa na túto návštevu v Budapešti veľmi tešili. Nakoniec dali to najavo vo svojich príhovoroch. Premiér Fico vytýčil pre Slovensko v zahraničnej politike maďarskú cestu, ktorú on aj Orbán, považujú v EÚ za jedinú správnu. Milý Viktor, oslovoval Fico hostiteľa vo svojom štátnickom prejave, ty si na Slovensku veľmi populárny. V návale radosti mu nedošlo, [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.