Založ si blog

Ako prepustiť viacnásobného vraha, alebo veľká maškaráda v Čechách

Všetci sme to vo včerajších TN mohli vidieť. Bolo to skutočne pompézne privítanie. Chýbala už len nastúpená čestná jednotka. Média celý prípad sledovali od začiatku veľmi pozorne. Najprv prezidentom dlho avizovaná amnestia. Potom návšteva pani prezidentovej priamo vo väzení. Prvá dáma si dala záležať, aby prominentnému väzňovi sama doručila úžasnú správu. Nakoniec nekonečné čakanie na okamih, kedy sa konečne objaví veľká mediálna hviezda. Ten veľký, v súčasnosti asi najväčší, Čech. Viacnásobný vrah J. Kajínek.

Čo sa týka samotnej amnestie. Každý český prezident, samozrejme, môže udeliť amnestiu podľa vlastného uváženie. Má na to právomoc. Nemusí ani nikomu vysvetľovať, či jeho dôvody boli predvolebné, alebo iné. Lenže počas prepúšťania najznámejšieho väzňa vypukla v Čechách nepochopiteľná hystéria.

Pred väznicou stáli novinári a televízne štáby niekoľko dní a nocí ( viacerí až päť ). Prespávali v autách a trpezlivo čakali. Nemohli si nechať ujsť takú úžasnú, v tomto roku určite najdôležitejšiu, udalosť. Niektorí redaktori akoby boli presvedčení, že budú svedkami v Čechách ozajstnej prevratnej až dejinnej udalosti. Možno najvýznamnejšej v tomto desaťročí.

A potom sa to stalo. Naozaj sa objavil on.

Mal na sebe oblečenie, ktoré pôsobí sexy na všetky ženy. Širokánske, rozťahané, sivé tepláky a svietivo zelené tielko. Muselo byť elastické, lebo mu obopínalo velikánske brucho. Asi dôsledok výdatnej, ale nezdravej väzenskej stravy.

Prvá sa na neho hodila žena v žltom. Vrúcne ho objala a nechcela pustiť. Potom sa na tohto obdivovaného erotomana chceli vrhnúť ďalšie fanynky. Predbehli ich však pohotoví reportéri. Tento výnimočný človek im veľkoryso poskytol asi 20 minútový rozhovor. Vyjadril sa aj k svojim plánom na slobode. Vraj dostal množstvo ponúk od rôznych firiem. Vytučený fešák vystupoval sebavedomo. Netreba sa čudovať. Má na účte poriadny balík. Údajne niekoľko miliónov CZK. Bol už totiž o ňom napísaný román a dokonca aj natočený film. Je teda nielen populárny, ale aj bohatý. Jedným slovom úspešný. V Čechách vraj až 54 % Čechov verí, že je nevinný a jeho prepustenie je správne. Má tiež až neuveriteľne veľa ctiteliek, ktoré mu na sociálnych sieťach núkajú všetko možné. Najčastejšie však seba, alebo aspoň rôzne spoločné radovánky.

Neviem, čo sa tým naším starším bratom stalo. Keď nedávno náš známy komediant a súčasne poslanec, organizoval v parlamente rôzne kabaretné vystúpenia, Česká televízia ich odvysielala s povýšeneckým úškrnom moderátorov. Nuž, čo. Na Slovensku je možné všetko. Bol to však len slabý odvar oproti maškaráde, ktorá sa teraz udiala v Čechách za prítomnosti početnej skupiny novinárov a mnohých televíznych štábov. Mnohých divákov na Slovensku zaskočil ten triumfálny príchod zločinca pred kamery ( chýbal mu len venček z olivových ratolestí ). Najmä, keď tohto momentálne najvýznamnejšieho Čecha, obkolesili obyčajní ľudia a všetci sa snažili aspoň mu podať ruku ( och, tá pocta ). Niektorí ho ponížene prosili o autogram. Pravdepodobne sa v Čechách Kajínkov autogram v súčasnosti veľmi cení.

A nakoniec akýsi expert na všetko z ČT vysvetlil divákom, prečo Česi tak veľmi obdivujú Kajínka. Údajne preto, že v Čechách nemajú dostatok ozajstných hrdinov a kladných vzorov. Takže Kajínek ako kladný vzor. Sic. Skôr ako táto definícia kladného vzoru pre všetkých Čechov by sa hodilo konštatovanie, že hlupáci sa dostanú do každej inštitúcie. Aj do Českej televízie.

Čo na záver ? Milí naši starší bratia Česi. Dnes ste skutočne spadli na samé dno. Na Slovensku sa tiež vystrájajú rôzne psie kusy, ale vďaka tomu vášmu idolu máte pred nami veľký náskok.

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Zlý nápad Pellegriniho – chce, aby Slovensko na MS reprezentovali aj hokejisti z KHL

20.02.2024

Predseda parlamentu vyzýva SZĽH, aby na MS mohli reprezentovať Slovensko aj hráči z KHL. Zdôvodňuje to tým, že politika do športu nepatrí. Dosť si protirečí. Nechce, aby sa politika miešala do športu a preto on ako vrcholový politik, dokonca druhý najvyšší ústavný činiteľ, oznamuje SZĽH, aby do reprezentačného mužstva nominovali aj nejakých hráčov z KHL. [...]

Fico sa Orbanovi až tak podlizovať nemusel

18.01.2024

Obaja premiéri sa na túto návštevu v Budapešti veľmi tešili. Nakoniec dali to najavo vo svojich príhovoroch. Premiér Fico vytýčil pre Slovensko v zahraničnej politike maďarskú cestu, ktorú on aj Orbán, považujú v EÚ za jedinú správnu. Milý Viktor, oslovoval Fico hostiteľa vo svojom štátnickom prejave, ty si na Slovensku veľmi populárny. V návale radosti mu nedošlo, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.