Založ si blog

Ako umlčať iniciatívu Za slušné Slovensko

Napriek tomu, že zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko sú úplne legitímne a všetky organizované protesty prebehli pokojne, bez akéhokoľvek narušenia verejného poriadku, má táto iniciatíva veľa odporcov a nezmieriteľných kritikov. To nie je nič neobvyklé. Zaráža však, že ich kritika je sprevádzaná žlčovitou zlosťou, veľkým hnevom a až chorobnou nenávisťou. Najväčšími kritikmi sú tzv. anonymne morálne autority, ktoré radi s nostalgiou spomínajú na zlaté časy prežité ešte v bývalom režime.

Čo všetko iniciatíve Za slušné Slovensko vyčítajú.

  1. Organizátori sú mladí, neschopní, zmanipulovaní. Nerozumejú politike, nikde nepracujú, sú nemorálni, nemajú vlastný názor.
  2. Celé hnutie je financované nielen z dobrovoľných príspevkov od občanov, ale aj dotáciami od domácich a tiež aj zahraničných oligarchov.
  3. ZSS podporuje len 1 % občanov Slovenska ( to sú tí, ktorí chodia na zhromaždenia ). Ostatných 99 % je jednoznačne proti tejto iniciatíve.
  4. Na tribúnach rečnia len druhoradí, ba až treťoradí, herci.
  5. Počas zhromaždení blokujú mestskú dopravu
  6. Nevedia pochváliť, vedia len kritizovať a nevedia sa ani ospravedlniť. Pritom by sa mali ospravedlniť všetkým politikom a biznismenom, ktorých doteraz kritizovali, nakoľko sa ukázalo, že všetci sú čestní a bezúhonní.
  7. Cieľom ZSS je dosiahnuť na Slovensku neporiadok a chaos, čo vyústi do štátneho prevratu.

Jedna z najväčších anonymných morálnych autorít charakterizovala účastníkov zhromaždení takto : Vykonávajú protispoločenskú činnosť, ktorej sme všetci vystavení od nešťastného roku „89. Obťažujú drvivú väčšinu obyvateľstva a zasahujú do vnútorného pokoja a psychiky ľudí. Majú nižšiu úroveň rozumových schopností, zníženú inteligenciu, znížené vedomosti, vzdelanie a odskok od reality. Sú to ľudia, ktorí riadne v živote nikdy nepracovali, ktorí nevnímajú presne skutočnosť. Vnímajú ju konfliktne – vysvetľujú si ju tak, že ich niekto uráža, vyšetruje, sleduje a ubližuje. Sú emocionálne labilní, sú podráždení a agresívni. Myslia si, že sú NEOMYLNÝ ( napísal nakoniec sebavedomý autor svojským pravopisom ).

Asi chcel napísať LEN JA SÁM SOM NEOMYLNÝ. Potom by to sedelo. Obsahovo aj gramaticky. Tiež je zrejme, že iniciatíva ZSS zasiahla do jeho vnútorného pokoja a psychiky, veľmi hlboko.

Nuž, kto už môže sympatizovať s takýmito ľuďmi, ktorých neomylní kritici často prirovnávajú k stádu blačiacich oviec.

Natíska sa však otázka. Prečo rozsievate toľko nenávisti, súdruhovia ?

A teraz návrh ako umlčať iniciatívu Za slušné Slovensko.

Najjednoduchšie by bolo použiť na to jej vlastné zbrane t.j. organizovať zhromaždenia prípadne aj protestné pochody. Vhodný názov nového hnutia by mohol byť napr. Za krajšie Slovensko. A to by mohli byť jeho charakteristické znaky.

  1. Organizátori budú starší, schopní, rozhľadení, vlastnými vetrami ošľahaní  muži, ktorí rozumejú politike, už síce nepracujú, majú však svoj vlastný názor, aj keď ho často zabudnú
  2. Nové hnutie bude financované dotáciami výhradne od domácich oligarchov.
  3. Hnutie Za krajšie Slovensko bude podporovať až 99 % občanov Slovenska, pričom všetci radi prídu na zvolané zhromaždenia, kde bude zabezpečená povinná prezentácia a tak, logicky, len 1 % bude proti nemu ( to sú tie bľakotajúce ovce, čo chodia na akcie ZSS )
  4. Na tribunach budú rečniť len prvotriedni herci a možno aj nejakí známi ľudoví rozprávači.
  5. Organizátori budú zvolávať len malé zhromaždenia ( tzv. zhromaždenia rodinného typu ) takže ani počas nich nebude blokovaná mestská doprava.
  6. Organizátori nebudú len kritizovať, budú aj chváliť a tiež sa ospravedlnia všetkým politikom, ktorí si ospravedlnenie zaslúžia.
  7. Cieľom nového hnutia Za krajšie Slovensko bude nastoliť na Slovensku právo a poriadok.

Čo na záver ?

S úsmevom to ide lepšie. Tej zloby medzi ľuďmi je už priveľa. Viac tolerancie k iným názorom aj rešpektu k druhým ( mladým i starým ) by sa nám zišlo.

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Zlý nápad Pellegriniho – chce, aby Slovensko na MS reprezentovali aj hokejisti z KHL

20.02.2024

Predseda parlamentu vyzýva SZĽH, aby na MS mohli reprezentovať Slovensko aj hráči z KHL. Zdôvodňuje to tým, že politika do športu nepatrí. Dosť si protirečí. Nechce, aby sa politika miešala do športu a preto on ako vrcholový politik, dokonca druhý najvyšší ústavný činiteľ, oznamuje SZĽH, aby do reprezentačného mužstva nominovali aj nejakých hráčov z KHL. [...]

Fico sa Orbanovi až tak podlizovať nemusel

18.01.2024

Obaja premiéri sa na túto návštevu v Budapešti veľmi tešili. Nakoniec dali to najavo vo svojich príhovoroch. Premiér Fico vytýčil pre Slovensko v zahraničnej politike maďarskú cestu, ktorú on aj Orbán, považujú v EÚ za jedinú správnu. Milý Viktor, oslovoval Fico hostiteľa vo svojom štátnickom prejave, ty si na Slovensku veľmi populárny. V návale radosti mu nedošlo, [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.