Matovič a krízový štáb : v predajniach by mali byť povinné nielen rúška, ale aj ochranné rukavice

26. marca 2020, elemias, Nezaradené

V názve by meno premiéra ani byť nemuselo. Lenže práve on zväčša informuje o nových opatreniach. Upozorňujem však, že v blogu nie sú žiadne invektívy na Matoviča.

Povinnosť nosenia ochranných rukavíc v predajniach by sa mala vzťahovať na všetkých kupujúcich nielen na predavačky. Už som o tom minule písal, že predavačky by mali povinne okrem rúška a ochranných rukavíc nosiť aj ochranné okuliare, príp. ochranné štíty tváre.

Mnohí kupujúci majú vlastné ochranné rukavice, avšak väčšina ich zatiaľ v predajni nenosí. Čo s tými, ktorí nakupujú s holými rukami, pričom v každej predajni je najviac baktérii na práve rúčkach nákupných košíkov i vozíkov.

Návrh.

Na každom nákupnom vozíku by mala byť upevnená rolka mikrotenových sáčkov, alebo balíček mikrotenových rukavíc. Takéto  rolky resp. balíčky sú v súčasnosti v predajni pred každou policou s nebaleným pečivom. Práve tieto mikroténové sáčky resp. mikroténové rukavice by mohli dočasne nahradiť klasické jednorazové ochranné rukavice z iného materialu ( latexové, gumené a pod. ). Po ukončení nákupu by sa tieto náhradné, ale účinné ochranné pomôcky zahadzovali do koša.

Výhoda je, že takéto opatrenie sa dá zrealizovať s veľmi nízkymi nákladmi, pričom by sa dosiahla väčšia ochrana zdravia kupujúcich. A o to nám všetkým, v tejto dobe, ide.