Založ si blog

Matovičova dovolenka by Slovensku veľmi prospela

Jednoznačne. On by si dovolenku zaslúžil. Je nervózny, zlostný, urážlivý a veľmi vyčerpaný, akoby na konci so silami. Len ten veľký obdiv k sebe samému ho neopustil. Pritom úplne všetko musí riešiť sám. Dovolenková destinácia by nemusela byť veľmi vzdialená. Keďže jeho obľúbené Mongolsko je pomerne ďaleko, stačil by napr. Dubaj. Keď si tam môže vyraziť Sulík, prečo by tam nemohol zájsť aj sám predseda vlády.  Dobre by však bolo, keby na tej dovolenke ostal aspoň 4 týždne. Jednak by si oddýchol on a vydýchlo by si aj celé Slovensko.

Jeho posledná vyhrážka, že si berie školskú dochádzku do vlastných rúk vyzerá hrozivo. To nemôže dopadnúť dobre. Údajne už vybral niekoľko škôl ( z Trnavy, Bratislavy i Starej Ľubovne ). Je medzi nimi aj súkromná škola ktorú navštevujú jeho dve dcéry. K jeho pilotnému testovaniu sa vraj chcú pripojiť ďalšie a ďalšie základné a stredné školy. V týchto pilotných školách nechá premiér otestovať  učiteľov, žiakov aj ich jedného rodiča ( predpokladá sa, že s druhým netestovaným rodičom sa školák a otestovaný rodič stýkať nebudú ).Takto premiér dokáže všetkým ľuďom, ale najmä lenivým SaS – károm, osobitne však neschopnému ministrovi školstva a tiež Sulíkovi, že keď sa on niečoho chytí, tak všetko ide ako po masle. Otestovaní žiaci budú môcť ísť v pondelok do školy. Ešte nevedia, že ich ( aj ich jedného rodiča a všetkých učiteľov ) čaká o týždeň, prípadne dva, ďalšie pretestovanie prostredníctvom rovnako nespoľahlivých antigénových testov. .

Zaujatosť premiéra testovaním je až chorobná. Premiér doteraz nevysvetlil, prečo, ak chcú ísť do školy  žiaci 2. stupňa ZŠ a stredoškoláci, musia sa neustále testovať, pričom vybraných žiakov 2. stupňa ako aj žiakov 1. stupňa sa to netýka. Možno to zdôvodní tým, že menší žiaci nosia do školy menšie tašky, čiže logicky prenášajú menej vírusov.

Lenže žiaci sa do škôl nemusia vrátiť ani začiatkom januára 2021 t. j. v termíne, ktorý sľuboval samotný premiér. S testovaním žiakov totiž musia súhlasiť rodičia. Kvôli jeho posadnutosti testovaním a vzhľadom na jeho velikášske správanie ( porovnateľné len s Ľudovítom XIV, kráľom Slnko ), možno očakávať, že s testovaním žiakov bude súhlasiť max. 30 % rodičov. Ostatných žiakov náš pán premiér ZA TREST nechá doma dlhšie. Možno až do Veľkej noci. V každom prípade dovtedy, kým tvrdohlaví rodičia nedostanú rozum.

Matovič totiž svojím konaním vytvára ďalšiu hrozbu. Neúspech vakcinácie. Podľa prieskumov stále menší počet uvažuje s možnosťou dať sa zaočkovať.  Niektorých vystrašil Kotleba, ktorý odhalil, že pri očkovaní sú ľudia čipovaní a dokonca sa do ich tela dostávajú ťažké kovy ( našťastie neuviedol aké, ani v akom množstve ). Ďalší nepriatelia očkovania sa z konšpiračných stránok dozvedeli, že za pandémiou je zakladateľ Microsoftu Bill Gates, ktorý vírus COVID-19 vyvinul, zavliekol do Číny, pomáhal rozširovať a teraz chce zbohatnúť na vakcíne.

Lenže, ak si odpočítame túto neveľkú skupinu najlepšie informovaných, ostane nám veľká masa ľudí, ktorí  avizujú negatívny postoj k vakcinácii práve kvôli Matovičovým nekonečným testovaniam. Hovoria : Už sa nepôjdem dať otestovať, ani zaočkovať ( akoby to bolo jedno a to isté ), aj keď sa Matovič postaví na hlavu. Premiér svojou diktátorskou a konfrontačnou politikou nahneval ľudí tak, že vyhlasujú : testovanie NIE, očkovanie, tiež NIE.

Preto je dovolenka premiéra taká potrebná. Mal by si ju dožičiť aspoň na mesiac. A po jej ukončení by mohol aj odstúpiť. Zistil by totiž, že bez neho všetko funguje oveľa lepšie. Na jeho miesto by sa určite našiel niekto schopnejší, aj keď v jeho politickej strane veľký výber nie je. Vládna koalícia má ešte možnosť svojmu dopletenému premiérovi dohovoriť. Ideálny postup. Najprv dovolenka, potom abdikácia. Totiž ak ho nechajú na tejto funkcii, na ktorú evidentne nestačí, verejnosť im bude stále viac preukazovať svoju nespokojnosť. Nakoniec to dospeje k predčasným voľbám. Možno sa budú konať už na budúci rok. A tomuto scénaru by sa ešte dalo zabrániť. Návrat koalície Hlasný Smer by pre Slovensko nebolo žiadne víťazstvo.

Preto by dovolenka premiéra Slovensku tak prospela. A ak by sa po dovolenke rozhodol aj abdikovať, bol by to pre Slovensko ten najkrajší novoročný darček.

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.