Založ si blog

Likvidačných faulov pribúda, alebo kam kráča slovenský hokej

V piatok 13.01.2017 bolo v v rámci 38 kola Tipsport ligy zohratých 5 zápasov. Čo bolo na tomto kole zvláštne ? Vynechajme teraz výsledky, ktoré možno prekvapili niektorých tiperov. Zamerajme pozornosť na to, že až v troch zápasoch došlo k surovým likvidačným faulom, po ktorých bolo potrebné odviezť zranených hráčov do nemocnice.

V zápase Košice – Banská Bystrica museli byť v nemocnici ošetrení dvaja domáci hráči. Hričina mal po faule Handzuša poranenú krčnú chrbticu a ľahký otras mozgu. Druhým hráčom bol Šedivý, ktorý mal otvorenú ranu na čele a zranenie oka.

V zápase Martin – Poprad bol po nezmyselnom faule popradského obrancu Guľajeva odvezený do nemocnice mladý martinský hráč B. Rapáč, ináč popradský odchovanec, ktorý pred dvomi mesiacmi ešte hral za Poprad. Martinský tréner Paukovček sa vyjadril, že po surovom faule bol ich hráč v bezvedomí.

V zápase Liptovský Mikuláš – Nitra bol vylúčený na 5 min a do konca zápasu nitriansky obranca M. Versteeg za hrubý faul na Richarda Hunu, ktorého bolo potrebné odviezť do nemocnice.

Všetci spomenutí faulujúci hráči boli vylúčení na 5 min + do konca zápasu. Nájdu sa aj ďalšie spoločné znaky. Títo hráči prišli do svojich klubov ako posily do už rozbehnutej súťaže. Badať tu enormnú snahu presadiť sa za každú cenu. Je tu ešte určitá zhoda okolností. Faulujúci hráči boli z mužstiev hostí a všetky tri zápasy tieto hosťujúce mužstva nakoniec vyhrali. Treba len dúfať, že táto náhoda nebude vŕtať v hlave niektorému trénerovi, pretože by tu hrozil obludný záver. Surovými faulami zastrašíme súpera, čiže hrať takto sa nám oplatí.

Dva dni predtým hral v zápase KHL Slovan proti Avtomobilistu Jekaterinburg. Aj v tomto zápase sa vyskytol surový faul ruského obrancu na útočníka Slovana, po ktorom ho odviezli do nemocnice s otrasom mozgu. Podľa vyjadrenia lekárov si už túto sezónu nezahrá. Verdikt disciplinárnej komisie bol rýchly. Ruský obranca má dištanc na 3 zápasy. Evidentne dostal nízky trest. Oslabil svoje mužstvo oveľa menej ako zranený hráč, pre ktorého sa sezóna skončila.

Inšpirovali sa týmto surovým zákrokom naši hokejisti v Tipsport lige ? Dúfajme, že nie. Nič horšie by totiž urobiť nemohli.

Všetci vieme, že hokej je rýchly a kontaktný šport, pri ktorom sa zranenia nedajú vylúčiť. Rozhodcovia pripúšťajú stále tvrdšiu hru, následkom čoho je aj viac zranení. Na menšie zranenie sú už títo tvrdí a odolní chlapi zvyknutí. Lenže ako odstrániť likvidačné fauly, pri ktorých je útok zameraný na oblasť hlavy a krku ?

Pre objektívnosť treba priznať, že k likvidačným faulom dochádza aj iných hokejových ligách. Zhodou okolností sa v spomenutý nešťastný piatok vo fínskej lige vážne zranil slovenský reprezentant Michel Miklík. Po likvidačnom faule od Joea Finleyho ho museli odviezť s otrasom mozgu do nemocnice.

Za pribúdajúci počet likvidačných faulov nemožno viniť len rozhodcov a ich časté prehliadanie malých faulov, ktoré neskôr môže vyústiť do likvidačného zákroku. Aj všetci hráči by si mali uvedomiť, že góly, body a eurá nie sú všetko. Oveľa dôležitejšie je ich zdravie a tiež zdravie ich súperov.

A keď chcú títo gladiátori hrať pre divákov, mali by si uvedomiť, že aj divákom sa oveľa viac páči hokej bez likvidačných faulov a bez vážne zranených hráčov.

 

 

 

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.