Založ si blog

Prečo je práve Jahnátek najlepší

Vraj keď sa dozvedel predseda SNS Danko koho navrhuje SMER za šéfa ÚRSO chytila ho väčšia nostalgia ako pri pohľade na ostnatý drôt na kórejskych hraniciach. Aj ostatní v koalícii boli zdesení, ale báli sa to dať najavo. Výber uskutočnil sám predseda SMERu a teda všetci ho musia akceptovať. Opozícia sa tiež rozčúlila. Predseda najsilnejšej strany SAS ( až 178 členov ) začal organizovať výlet do Bruselu, kde budú výletníci protestovať proti porušovanie ľudských práv na Slovensku a proti nízkym mzdám europoslancov. Predseda OĽANO sa vyjadril, že najlepší kandidát by bol člen ich strany, ale momentálne sú všetci štyria zaneprázdnení.

Nakoniec, aj víťaz výberového konania má svoje pozitíva.

Je odborník na všetko ( patrí tu chémia, energetika, šport, gastronómia, deskriptíva, sínus aj kosínus ).

Má podporu tých najvplyvnejších v štáte a teda má aj široký politický rozhľad.

V práci myslí nielen na svojich príbuzných, ale aj na svojich rodákov z obce, ktorým dokáže zabezpečiť dobre platené funkcie v štátnej správe.

Je jazykovo zdatný. Video z jeho prejavom v angličtine si púšťajú na jazykových školách ako príklad, kde sa žiak môže dostať po týždni intenzívneho štúdia.

Je veľmi rýchly. Práve táto jeho schopnosť pri výbere asi zavážila najviac. Premiér sa vyjadril jednoznačne. Bol o štyri konské dĺžky pred ostatnými kandidátmi. Neskôr to pridupľoval. Bol o desať konských dĺžok pred ostatnými.

Vyzerá to tak, že súčasťou výberového konania bol aj beh. Nevieme síce koľko bolo pretekárov, kde sa preteky konali, ani aká bola vzdialenosť. Mohlo to byť napr. 60 m. Asi sa bežali dve kolá. Prvé len tak v oblekoch. To vyhral favorit o tie štyri konské dĺžky. Druhé kolo bolo asi bez oblekov. Len v spodnom prádle. Aj v tomto kole najrýchlejšie bežal práve on. Všetkým hodnotiteľom tak dokázal, že je najrýchlejší.

Prečo je práve rýchlosť pre riaditeľa ÚRSO taká dôležitá. Nuž, je to kvôli bývalému riaditeľovi Holjenčíkovi. Ten bol veľmi pomalý. Dlho mu trvalo kým z funkcie odišiel.

Nový rýchly riaditeľ takéto fóry určite robiť nebude. Keď dostane pokyn, aby sa z úradu zdekoval všetci sa budú diviť ako rýchlo vybehne. A to bez ohľadu na to, či bude bežať v obleku, alebo bez.

 

 

 

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.