Založ si blog

Ako Matovič pomáha strane SMER-SD

Vylúčené? Len zdanlivo. V skutočnosti to tak je. Samozrejme, pomáha nechtiac. Dodnes o tom nemá ani tušenia.

Jeho patologická nenávisť k strane SMER-SD a osobitne k jej predsedovi je všeobecne známa. Posledne ju dával najavo vo svojich trápnych vystúpeniach v parlamente počas nezabudnuteľného 13 hodinového kabaretu. Tento egocentrický,  vidiecky politik adresoval predsedovi vlády urážky typu skorumpovaný zlodej, skončíš v base, skorumpovaná papuľa a pod. Tiež sa vyhrážal, že osloví prezidenta, aby premiérovi dal po krížoch. Viac písať netreba. Každému je jasné, že ide o nenormálneho, psychicky silne vyšinutého človeka.

Je však potrebné uviesť, že jeho hantýrku bezdomovcov ovládajú, a radi používajú, aj viacerí poslanci ( z opozície aj vládnej koalície ). Na tomto poslaneckom žúre na seba ziapali a vytvorili si z parlamentu akúsi zapľúvanú putiku t. j. prostredie, ktoré je im blízke, a do ktorého evidentne patria. Pre týchto treťotriednych hercov majú ich vystúpenia aj jednu veľmi nepríjemnú stránku. Prezentovali nimi svoju nízku intelektuálnu úroveň a mentálnu zaostalosť  a to priamo pred televíznymi kamerami. Veľa ľudí si mohlo položiť otázku. Preboha, a toho, či tú, sme volili ? Takú chybu už druhykrát nespravíme.

Teraz k nechcenej pomoci Matoviča nenávidenej SMER-SD.  Je to strana, ktorá momentálne svoje preferencie stráca. Umiernení voliči ju opúšťajú. Mnohí o tom len uvažujú. Dôvody sú známe. Aj keď táto pravicovo-ľavicová strana má visačku sociálnej demokracie väčšina jej voličov už vie, že jej hlavnou úlohou je potichu uspokojiť finančné požiadavky svojich sponzorov ( slúžia na to štátne zákazky a eurofondy ). Až potom sa, s veľkým krikom a ceremóniami, rozdeľujú ostatným malé sociálne balíčky.

Pred odchádzajúcimi voličmi SMERu, ale aj pred mnohými  voličmi opozície, stojí veľký rébus. Ako to bude vyzerať na politickej scéne, keď sa dostane k moci aj psychopatický poslanec, ktorý je tiež šéfom opozičnej strany ?

Je pravda, že premiér v poslednom čase robí všetko preto, aby stratil sympatie aj u svojich voličov. Prepad preferencii ho riadne vykoľajil. Nechcel by skončiť ako HZDS. Vidno, že stráca nervy.  Vzhľadom na neschopnosť svojich poradcov, ktorí mu doteraz vždy poradili, aby sa prezentoval nejakou hlúposťou ( napr. videom, resp. faktúrami ), nadobudol presvedčenie, že všetko musí riešiť sám. Na sneme sa začal vyhrážať, že strana musí zhromažďovať kamene a pripraviť sa na protiútok. Posledne sa zaprisahával na zdravie svojho syna, že v najbližších voľbách nebude kandidovať na post prezidenta. V 19. storočí možno v politike leteli emočné vyhlásenia, do ktorých boli zatiahnutí aj rodinní príslušníci. V dnešnej dobe pôsobia veľmi teatrálne a už sa nepoužívajú.

Lenže ani rozzúrený predseda, ani neuskutočnené personálne zmeny, ani všetky nechutné škandály strany SMER nie sú nič oproti obavám z katastrofy, ktorá Slovensko postihne, keď sa k moci dostane Matovič.

Záver:

Fanatickí obdivovatelia Matoviča ( lebo aj takí sú ) mu posielajú obdivné SMS ( ej, ale si tomu Ficovi nakládol, sám si sa postavil pred tribúnu plnú nepriateľov, veru meravo si tam stál akoby si hral v erotickom filme ). Matovič sa pyšne prechádza po Trnave a usmieva sa. Na tých, ktorí mu fandia, aj na tých, ktorí ním pohŕdajú. Vychutnáva si svoju výnimočnosť. Už zabudol, že sa jeho strane darilo najviac vtedy, keď sa z politiky na dlhšiu dobu vyparil.

Umiernení voliči SMERu, vystrašení z Matoviča, ostávajú verní svojej strane. Dúfajú, že tento obyčajný človek, alebo skôr narušená nezávislá osobnosť, v politike zanedlho skončí. Potom budú môcť svoj postoj k SMERu opäť prehodnotiť.   .  .

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.