Založ si blog

HC Slovan by sa mal vrátiť do Tipsport ligy

Do KHL výkonnostne nepatrí. Na druhej strane v Tipsport lige veľmi chýba. V KHL sa trápi už niekoľko rokov. Do play off sa už dávno nedostal a posledné sezóny obsadzuje vždy miesto na dne tabuľky. Ináč to nebude ani túto sezónu. Okrem toho má každý rok aj finančné problémy. Niet sa čo čudovať. Je to finančne veľmi náročná súťaž. Kvôli nevyrovnaným dlhom voči hráčom z minulosti udelilo vedenie KHL Slovanu trest, v ktorom zastavuje činnosť štatutárom klubu a tiež zakazuje uzatváranie nových hráčskych zmlúv. Znamená to, že ak Slovan svoje záväzky voči hráčom nevyrovná, tak s nejakým posilnením kádra už túto sezónu počítať nemôže. Skôr naopak. Postupne dochádza k odchodu kľúčových hráčov.

Slovan tiež nemá žiadnych reprezentantov, hoci keď do KHL vstupoval mal byť hlavným dodávateľom hráčov do reprezentačného mužstva. Tohto roku sa do reprezentačného výberu na MS dostali okrem niekoľkých jednotlivcov z NHL len hráči z Tipsport ligy a Českej ligy. Zo Slovana nikto.

V tomto roku tiež vytvoril veľmi smutný rekord, keď prehral až 13 zápasov za sebou. Pri všetkých týchto finančných a herných problémoch má však Slovan jednu obrovskú devízu, ktorú mu závidia možno všetky kluby v KHL. Verných a oduševnených fanúšikov. Lenže dokedy ich bude baviť chodiť povzbudzovať mužstvo, ktoré stále prehráva. Veľmi ponižujúce prehry Slovan utrpel v zápasoch vo Viedni, ktoré sa tam konali kvôli propagácii KHL v Rakúsku. V prvom zápase s CSKA Moskva to bolo až 0 : 9. V druhom, proti SKA Peterburg to už bolo oveľa lepšie. Slovan prehral len 0 : 7. Média sa k výkonu Slovana v obidvoch zápasoch vyjadrovali dosť zmierlivo. Vraj to nebolo až také zlé. Vraj krátky úsek hry, keď hral Slovan presilovku 5 na 3 bola hra vyrovnaná. Dokonca vraj v každej tretine sa hráči Slovana dostali aj niekoľkokrát až k súperovej bránke.

Výhody účasti Slovana v Tipsport lige :

  1.  Výrazne sa zvýši celková návštevnosť na zápasoch v tejto súťaži ( rovnako ako v minulosti budú mať súboje so Slovanom u každého účastníka Tipsport ligy tú najvyššiu divácku kulisu a často budú vypredané )
  2. Slovan si vystačí s cca 1/10 rozpočtu ( v KHL potrebuje rozpočet 12 mil. EUR, Tipsport liga sa dá odohrať za 1,2 mil. EUR – takto sa vyjadril bývalý generálny manažér klubu o rozpočte na sezónu 2017/2018 ).
  3. Ceny lístkov a permanentiek sa oproti dnešným vysokým cenám výrazne znížia.
  4. Slovan bude bojovať o titul a väčšinu zápasov s veľkou pravdepodobnosťou vyhrá ( koniec smutným štatistikám z KHL, keď sa mužstvu podarilo vyhrať len sporadicky a prehry sa pre divákov stali samozrejmosťou )
  5. Sezóna sa neskončí už vo februári, ale v apríli a to vyrovnanými a napínavými zápasmi play off.
  6. Mužstvo Slovana bude mať opäť vo svojom kádri reprezentantov
  7. Klub nebude trestaný za to, že nemá vyrovnané svoje záväzky voči hráčom.
  8. Zase sa divákom vrátia ozajstné, emóciami nabité, zápasy proti Košiciam, Trenčínu, Zvolenu, Banskej Bystrici, Popradu a Nitre.

Obavy, že diváci v Bratislave prestanú chodiť na hokej sú zbytočné. Na začiatku sezóny v Tipsport lige možno štadión nebude plný. Niektorí diváci budú ohŕňať nos. Nepôjdeme sa pozerať na hráčov z maličkej Detvy, alebo z akýchsi Nových Zámkov. Sme zvyknutí obdivovať zahraničných hráčov. K tomu len toľko, že napr. v mužstve Banskej Bystrice hraje viac zahraničných hráčov ( najmä Kanaďanov ) ako Slovákov. Je veľmi pravdepodobné, že keď začne v Tipsport lige play off, a keď do Bratislavy zavítajú Košice, alebo Trenčín, štadión sa pekne zaplní.

Slovan nebude prvý klub, ktorý skončí svoje pôsobenie v KHL. Z neruských klubov tak už urobili Lev Poprad, Lev Praha a Medveščak Zahreb. HC Slovan by si mal uvedomiť, že finančne slabé kluby sú v tejto súťaži len trpené. Odchod Slovana preto uvíta aj vedenie KHL.

Hokej je v Bratislave veľmi populárny a fanúšikovia na dramatické zápasy Tipsport ligy o majstra Slovenska určite prídu.

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.