Založ si blog

Úžasné výsledky Vlhovej a ako o nich píšu niektorí novinári

Petra Vlhová je naša lyžiarska hviezda a všetci Slováci by mali byť na ňu hrdí. Závidia nám ju nielen v alpských krajinách, ale všade, kde aspoň niečo vedia o zjazdovom lyžovaní. Veď je v súčasnosti najlepšia lyžiarka na svete.

V sobotu vyšiel v Novom čase článok s názvom : Nabalila sa už o 134 tisíc eur. Je o Petre Vlhovej. V článku sa síce spomínajú aj jej vynikajúce výsledky, ktoré dosiahla od začiatku tejto sezóny, avšak autor jedným dychom uvádza, že sa dočkala mastného balíka a stala sa najbohatšou pretekárkou.

Od bulvárneho denníka nemožno očakávať nejaké hodnotné články. Venuje sa hlavne tomu kto, s kým, kedy, prípadne aj koľkokrát. Napr. v spomenutom sobotňajšom vydaní na čelnej strane svieti nápis Zbalila ženáča. Ten je venovaný akejsi neznámej celebrite. Je to OK. Množstvo čitateľov považuje informácie tohto druhu za tie najdôležitejšie.

Je však veľmi nevhodné ak sa športový novinár v článku o úspechoch Petry snaží zamerať pozornosť čitateľa nie na jej výsledky, ale na jej finančné odmeny, o čom jednoznačne svedčí spomenutý názov. Ak niekto vyhlasuje, že ten a ten sa nabalil, naznačuje, že sa k peniazom dostal všelijako, možno aj nie celkom čestným spôsobom. Z článku cítiť veľkú závisť autora.  Akoby chcel povedať : Ja som sa nenabalil a pritom denne píšem. Niekedy aj po pracovnej dobe.

Pritom práve Petra je ten športovec, ktorý si všetky finančné odmeny zaslúži do posledného centu. Ktovie, čo o nej napíše tento závistlivý novinár, keď jej nejaké preteky nevýjdu a obsadí napr. piate, alebo šieste miesto. Žiadny mastný balík už nedostane. Tak jej treba, pomyslí si.

Autor počíta s tým, že medzi čitateľmi osloví veľkú skupinu neprajníkov. Zvyčajne sú to večne naštvaní, často zakomplexovaní ľudia, ktorých najviac trápi, keď sa niekomu darí, alebo dokonca dosiahne nejaký úspech. Smutné je, že viac závidia tým, ktorí si zarobili čestným a legálnym spôsobom, ako tým, ktorí zbohatli vďaka rôznym pofiderným kšeftom.

Škoda, že na Slovensku je týchto závistlivých a neprajných ľudí tak veľa. Novinár z Nového času odkryl karty a všetkým čitateľom vyjavil, že aj on patrí medzi nich.

 

 

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.