Blaha by na svojich cestách v zahraničí mal zastupovať len sám seba príp. stranu SMER

Návšteva Blahu v Moskve mnoho Slovákov pobúrila. Veľa ľudí by mu doprialo, aby vo svojej vysnívanej krajine aj zostal. Dokonca by im takto spôsobil aj veľkú radosť. Politik Blaha však veľmi dobre vie ako by sa zmenila jeho životná úroveň, keby sa presťahoval z Bruselu, kde pôsobí ako europoslanec, až do Moskvy. Preto nad takýmto krokom ani neuvažuje. Na druhej strane treba vidieť, že Blaha má na Slovensku aj svojich prívržencov, ktorí jeho aktivity prijímajú s nadšením. Vyzerá to tak, že sa svojou ojedinelou cestou potreboval len zviditeľniť.

Naposledy na seba najviac upozornil ešte na predvolebnom straníckom mítingu v Nitre, keď rozvášnených stúpencov hecoval, aby kričali rôzne nechutné vulgárnosti na vtedajšiu prezidentku. Teraz sa chcel pochlapiť svojím rusofilstvom. Žiaľ, tomuto europoslancovi nezáleží na tom, že robí Slovensku hanbu. Naopak. Teší sa z toho.

Je evidentné, že straníckou úlohou Blahu je mobilizovať tú časť voličskej základne, ktorá schvaľuje ruskú agresiu na Ukrajine. Lenže, obhajoba napadnutia a okupácie Ukrajiny vrhá zlé svetlo na zahraničnú politiku Slovenska. Totiž, spojenci v NATO ho začínajú vnímať ako nie celkom dôveryhodného člena tejto aliancie.

Bez ohľadu na to, či bola jeho cesta do Moskvy služobná, alebo súkromná, vyznieva ako cielená provokácia. Veľmi mu záležalo na tom, aby sa jeho pochabému výletu dostalo, čo najväčšej publicity v ruských i slovenských médiách. Položil kvet na hrob neznámeho vojaka a nechal sa odfotiť so všetkými ôsmimi slovenskými poslucháčmi tamojšej vysokej školy pre diplomatov. Hlavný dôvod prečo sa tento politik, podľa vlastnej mienky, európskeho, či snáď už svetového formátu, vybral do Moskvy, bol však iný. Prišiel sa ospravedlniť Rusku za všetky krivdy a neprávosti, ktoré mu spôsobil ZÁPAD. Pozor!. Nie strana SMER, alebo snáď Slovensko, ale celý ZÁPAD.

Neospravedlňoval sa chodcom na Červenom námestí, ale využil na to ruské média. Ako čelný predstaviteľ ZÁPADu ( ktovie ako k tomu dospel ) sa prišiel ospravedlniť všetkým Rusom. Jeho ospravedlnenie síce zverejnili, ale celá jeho návšteva zďaleka nevyvolala takú odozvu akú očakával.

Pritom Blaha je známy tvorca rôznych sloganov a životných múdrosti. Ešte do februára 2022, keď Rusi napadli Ukrajinu, sa z rečníckej tribúny vysmieval všetkým, ktorí sa obávali, že na Ukrajine vypukne vojna. Používal takýto slogan. Slovan nikdy nezdvihne zbraň, proti Slovanovi. Keď vojna Slovanov vypukla, jednoducho svoj obľúbený slogan prestal používať.

Teraz sa vytasil s novým zaujímavým sloganom. Vraj mier vždy prichádza z východu a vojna zo západu. Túto múdrosť na Ukrajine určite vnímajú ako odporný sarkazmus. Najmä, keď im z východu priletí ruská raketa a úplne rozmetá bytovku s civilným obyvateľstvom.

Natíska sa otázka, kto dal bezvýznamnému slovenskému politikovi Blahovi kompetencie, aby zastupoval celý ZÁPAD? Oficiálne nikto. Pridelil si ich Blaha sám.

Mohol predsa zastupovať stranu SMER, pričom by jeho počínanie asi schválil aj samotný predseda.

Lenže Blaha chcel zastupovať celú Európu. A tak sa rozhodol, že bude hovorcom ZÁPADu. Možno tým myslel, že zastupuje celé NATO.

Ako si svoju triumfálnu cestu vyhodnotí on sám? Čo ak si vsugeroval, že jedine on je ten, kto môže nastoliť na Ukrajine spravodlivý a stabilný mier? Veľmi sa precenil. Megalomanom, ktorí ešte trpia aj sebaobdivom, sa to však stáva.

Grobiani v parlamente a prečo sa Danko o miesto predsedu NR už nebude uchádzať

03.10.2024

V posledných dňoch sa v parlamente mimoriadne zviditeľnil poslanec z klubu SNS R. Huliak. Svojím hanlivým výrokom o poslankyni Plavákovej. Grobianske vyjadrenie Huliaka zdvihlo ohromnú vlnu kritiky. V mediach, ale aj priamo v parlamente. Kritický odkaz poslal aj prezident zo služobnej cesty. Huliak nechápal, prečo toľko kriku. Najprv sa posmešne ospravedlnil priamo v parlamente. [...]

V reprezentácii vraj musia byť aj hokejisti z KHL – celé zle

20.08.2024

Už je to tak. Výkonný výbor SZĽH prijal politické rozhodnutie, že v nominácii do reprezentácie musia byť aj hráči z KHL. Generálny manažér Šatan toto rozhodnutie obhajuje tým, že výkonný výbor urobil prieskum, vlastne akúsi anketu, v ktorej sa zaujímal aký názor na účasť hokejistov z KHL v reprezentácii majú jednotlivé hokejové kluby na Slovensku. Zistil, že až [...]

Olympiáda sa už začala, a pritom zbrane rinčia ešte silnejšie

30.07.2024

Je to škoda. V starom Grécku museli počas Olympiády zbrane mlčať. V dnešnej dobe to už neplatí. Bojuje sa na Ukrajine i na Blízkom východe. Rusi hlásia, že dobyli dve ľudoprázdne a úplne zhorené dedinky a na Golanských výšinách doletela raketa až na futbalové ihrisko a pozabíjala malých futbalistov. Otvárací ceremoniál bol pompézny a mal ľudí ohromiť. Lenže, akoby [...]

Joe Biden

Do Berlína pricestoval prezident USA Joe Biden, stretne sa so Scholzom

17.10.2024 22:43

Piatkové stretnutie so Scholzom bude prvou bilaterálnou návštevou Bidena v Nemecku od začiatku jeho funkčného obdobia.

Belgicko, Zelenskyj, Fico, summit

Zelenskyj Ficovi: Podporujte Kyjev, lebo Putin sa na Ukrajine nezastaví

17.10.2024 19:41

Bolo to prvé stretnutie slovenského premiéra Roberta Fica s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským od začiatku veľkej ruskej invázie vo februári 2022.

Jaroslav Haščák

Európsky súd pre ľudské práva zamietol Haščákovu sťažnosť v súvislosti so zásahom v sídle Penty

17.10.2024 17:57

K zásahu ozbrojených policajtov došlo 1. decembra 2020 v bratislavskom Digital Parku.

Mestský úrad Michalovce.

Napojení na sektu? Poslankyňa hovorí, že AllatRa prenikla aj na úrad v Michalovciach a na jarmoku mala stánok

17.10.2024 17:51

Sekta môže mať na Slovensku odhadom tisícky priaznivcov.