Založ si blog

Krátka správa o štvrtom silvestrovskom balíčku pre učiteľov a zdravotné sestry

Kvôli požiadavkám na zvýšenie platov, ktoré opätovne predkladajú učitelia a zdravotné sestry pripravila vláda posledný sociálny balíček určený týmto nespokojencom. Balíček síce nerieši ich platy, avšak predsa výrazne zlepší ich sociálnu, ale aj bezpečnostnú. situáciu. Je zložený z 3 opatrení.

1. Osobné vlaky zadarmo ( týka sa len učiteľov ).

Všetci učitelia si na Ministerstve školstva môžu požiadať o vyhotovenie tzv. Osobného preukazu učiteľa, ktorý im umožní cestovať osobným vlakom úplne zadarmo. Ak učitelia nebudú stále omieľať svoje požiadavky na úpravu platov je predpoklad, že v priebehu nasledujúcich 2 – 3 rokov, by pre nich mohli byť vydávané aj tzv. Rýchlikové preukazy, na základe ktorých budú môcť cestovať zadarmo aj niektorými rýchlikmi. V súčasnosti to ešte nie je možné, nakoľko rýchliky sú preplnené študentmi a dôchodcami.

2. Kúpele zadarmo ( týka sa len zdravotných sestier ).

Všetky zdravotné sestry môžu na Ministerstvo zdravotníctva poslať žiadosť o pridelenie špeciálneho 2 dňového kúpeľného poukazu. Náklady súvisiace s týmto opatrením sú hradené zo ŠR. Poukaz, v celkovej hodnote 300 €, im úplne zadarmo, pošle cestovná kancelária REMS. Predložením kúpeľného poukazu v určených kúpeloch má jeho držiteľ nárok na vstupnú a výstupnú lekársku prehliadku, 1x večeru , 1x nocľah a 1x raňajky. Ak by mal záujem o nejaké procedúry môže si ich dokúpiť. Je možné aj predlženie si pobytu v kúpeloch na viac dní. To už záleží na samotnom držiteľovi poukazu.

3. Zvýšenie bezpečnosti ( týka sa učiteľov i zdravotných sestier ).

Pri realizácii tohto opatrenia nie sú potrebné nijaké žiadosti. Učitelia aj zdravotné sestry sami zaregistrujú svoju zvýšenú bezpečnosť bez toho, aby ju požadovali.

Na vrátnici každej školy bude okrem vrátnika aj ozbrojený policajt. Jeho úlohou bude brániť žiakom, aby napádali učiteľov. Bude mať však aj veľa ďalších povinnosti ( sledovanie žiakov chodiacich poza školu, prezúvanie a pod.)

Zdravotným sestrám bude zvýšená bezpečnosť garantovaná prostredníctvom tzv. 3PHM. Nemá to nič spoločné s pohonnými hmotami. Nová skratka znamená 3 členná policajná hliadka mobilná, nakoľko každý člen hliadky bude mať okrem samopalu aj služobný mobil. 3PHM  budú hliadkovať najmä na chodbách nemocníc, ale aj v čakárňach, a vzhľadom na už schválený zákon o bezpečnosti, majú povolený vstup aj do ordinácii lekárov. Hlavnou úlohou týchto hliadok bude chrániť zdravotné sestry pred nervóznymi lekármi, alebo agresívnymi pacientmi.

Všetky uvedené opatrenia budú platiť už od 31.12.2015.

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.