Založ si blog

V KDH čakajú na nového predsedu

Po katastrofálnom výsledku vo voľbách sa predseda KDH konečne vzdal svojej funkcie. Takticky ešte čakal, či ho niekto nebude prehovárať, aby ostal. Nenašiel sa nik. Škoda, že jeho štátnicky krok prichádza tak neskoro. Mal ho urobiť pred voľbami a KDH mohlo byť v parlamente.

Známe konštatovanie o politikoch odtrhnutých od reality, sa po voľbách opakovalo aspoň tisíckrát vo všetkých médiach. Je fakt, že niektorí politici si veľmi zvykli na pohodlný život v úplnej izolácii. Nenechajú sa vyrušovať žiadnymi negatívnymi vplyvmi zvonku. Ako inak sa dá vysvetliť ich presvedčenie o vlastnej obľúbenosti a úžasnej popularite. Aj pán Fígeľ ešte deň pred voľbami tvrdil, že pre KDH očakáva dvojciferný výsledok. Každý vedel, že sa jeho strana potáca na hranici 5 %. Možno, že im výsledok 4,94 % nakoniec pomôže. Je najvyšší čas poslať politických dinosaurov do dôchodku.

Ako môžu normálni ľudia voliť stranu, ktorej člen a jeden zo zakladateľov predloží do parlamentu návrh zákona o zákaze interupcií a asistovanej reprodukcie aj s drakonickými trestami pre previnilé ženy. Za návrh trestu 5 až 12 rokov by sa nemusel hanbiť ani inkvizítor. Pritom autor tohto stredovekého zákona pán Jozef Mikloško ( nar. 1939 ) bol na kandidátke KDH aj v týchto voľbách. Na lepšom mieste ako v roku 2010. Návrh zákona bol predložený počas volebnej kampane so zámerom získať nových voličov. Spomenutý autor sa vyjadril, že má záľubu v liečbe šokom. Nečakaný volebný výsledok mu skrížil plány. Údajne mal už pripravený návrh zákona o zákaze používania kondómov.

Samozrejme, že sa na uvoľnený post predsedu hneď vynorili noví kandidáti. Stačí spomenúť dvoch najznámejších.

Prvým je dlhoročná členka hnutia Anna Záborská, odborníčka na európsku politiku a členka europarlamentu

Druhým je samozvanec, ktorý zatiaľ ešte ani nie je členom KDH, Alojz Hlina, odborník na stavebníctvo, člen parlamentu SR.

Pre KDH by bolo lepšie nechať zrelú europoslankyňu dožiť v europarlamente. Druhý kandidát je síce mladší ročník, ale v parlamente je známy predovšetkým svojimi aktivitami, pri ktorých nepoužíva hlavu. Stačia mu len ruky. V médiach, ale aj na polícii, sa zviditeľnil hlavne zamurovaním vchodu do akejsi nebankovky na rušnej Obchodnej ulici. Navonok nie je jasné, čo sleduje týmito manuálnymi činnosťami. Čo, ak to robí účelovo ? Možno chce, aby si ho všimli slobodomurári.

Žiaľ, asi ani jeden z týchto kandidátov upadajúce hnutie z blata nevytiahne. Do júnového snemu KDH, na ktorom sa bude voliť nový predseda, je ešte dosť času. Určite sa objavia aj ďalší kandidáti. Možno medzi nimi bude aj ten, ktorý obľubuje terapiu šokom.

 

 

 

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Zlý nápad Pellegriniho – chce, aby Slovensko na MS reprezentovali aj hokejisti z KHL

20.02.2024

Predseda parlamentu vyzýva SZĽH, aby na MS mohli reprezentovať Slovensko aj hráči z KHL. Zdôvodňuje to tým, že politika do športu nepatrí. Dosť si protirečí. Nechce, aby sa politika miešala do športu a preto on ako vrcholový politik, dokonca druhý najvyšší ústavný činiteľ, oznamuje SZĽH, aby do reprezentačného mužstva nominovali aj nejakých hráčov z KHL. [...]

Fico sa Orbanovi až tak podlizovať nemusel

18.01.2024

Obaja premiéri sa na túto návštevu v Budapešti veľmi tešili. Nakoniec dali to najavo vo svojich príhovoroch. Premiér Fico vytýčil pre Slovensko v zahraničnej politike maďarskú cestu, ktorú on aj Orbán, považujú v EÚ za jedinú správnu. Milý Viktor, oslovoval Fico hostiteľa vo svojom štátnickom prejave, ty si na Slovensku veľmi populárny. V návale radosti mu nedošlo, [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".