Založ si blog

Preferencie Kotlebu a Kollára rastú aj zásluhou poslanca Matoviča

Každé jeho vystúpenie, na tlačovej konferencii, alebo v parlamente vyvoláva u ľudí zväčša negatívne reakcie. Sú témy, ktoré prezentuje také bezvýznamné ? Vôbec nie. Prečo ho potom nikto nepočúva ? Môže si za to sám. Namiesto opisu témy, ktorú ide predložiť, hneď prejde k nenávistným útokom, ktoré sú namierené na jeho nepriateľov. Tých má veľa nielen vo vládnej koalícii, ale aj v opozícii. Keďže sa jedná o slušného, dobre vychovaného muža, ktorý vo svojom živote ešte nikdy nepoužil žiadne vulgárne slovo, nazýva svojich politických oponentov aj pred novinármi veľmi kultivovane. Všetci sú zlodeji a niektorí aj prašiví psi.

Teraz k obsahu jeho vystúpení. Niekedy sa trafí. Poukazuje na prehmaty, korupciu a vyciciavanie štátu vládnou koalíciou. Podarilo sa tak odkryť viac káuz. V poslednom čase sa však poslucháči stratili. Je to paradox, veď ľudí, ktorí majú plné zuby vlády oligarchov pribúda. Aj mnohí terajší stúpenci akciovej spoločnosti SMER už zistili, že pod rúškom sociálnej demokracie a ochrany chudobných sa tu hrá len o udržanie finančných tokov, ktoré smerujú na bankové účty akcionárov, sponzorov, mecenášov, alebo ako sa títo vyvolení volajú.

Prečo sa každé jeho vystúpenie zvrhne na akúsi frašku treťotriedneho herca ? Pretože ako estrádny umelec zahľadený do seba chce všetkým ukázať aká je on v politike extratrieda. Žiaľ, úplne prepadol pocitu o svojej výnimočnosti. Novinárom o svojich zásluhách a zámeroch povedal. Dostal som do parlamentu Sulíka, dostanem tam aj Hlinu ( myslí sa KDH ) a SMK ( tzv. dobrých a charakterných Maďarov ). Potom vytvoríme silnú koalíciu. Nezainteresovaný človek by si mohol myslieť, že je to najvýznamnejší politik na Slovensku. Podľa jeho vyjadrenia vraj chce všetkých zlých politikov vyzliecť donaha a niektorým sa dostať až do zadku ( nie celý, len ako trň ). Zatiaľ sa chváli, že bol úspešný u predsedu parlamentu. Tiež tvrdí, že všetkým ostatným politikom nastavuje zrkadlo. Škoda, že to zrkadlo už raz nenastaví aj sám sebe.

Matovičove vystúpenia majú totiž zväčša opačný účinok, než aký im pripisuje on sám. Ľudia, ktorí majú dosť bašovania vládnej koalície a chceli by sa prikloniť k opozícii sú zhrození. Kladú si otázku. Ak sa podarí odstaviť terajšiu vládnu koalíciu nastúpi po nej tento sám sebou posadnutý zúfalý herec ?

Natíska sa otázka. Je až taký problém nájsť v partii okolo Matoviča normálneho človeka, ktorý by z papiera prečítal pripravený text ? Na tlačovke by Matovič mohol pôsobiť, alebo sa aspoň tváriť, ako dôležitý režisér, ktorý na všetko dozerá, ale nevystupuje. Skrátka z herca by sa stal akýsi bábkoherec. Pre opozíciu by to malo blahodárne účinky.  A takéto kultivované vystúpenia by si určite viac všímali aj média.

Ešte horší účinok majú jeho prejavy na mladých voličov.  Po každom jeho nenávistnom vystúpení, ktoré často vyprovokuje hysterickú reakciu urazených vládnych činiteľov ( bozkávanie výložiek, výzvy na trhanie faktúr a pod. ) sa mladí voliči húfne hlásia k novým, ešte neskorumpovaným, politickým stranám. Sú to tie, ktoré vo svojom názve hrdo nesú aj meno svojho vodcu. Hovoria si. Nakoniec sa musí nájsť niekto, kto odstráni tento chaos a nastolí tu poriadok.

Čuduje sa stúpenec mnohoženstva, ktorý už prestal chodiť na dovolenky s veľkou partiou silných kámošov. Čuduje sa i stúpenec Slovenského štátu, ktorý už prestal s televiznými výjazdami do rómskych osád. Ako je možné, že sme takí populárni a naše preferencie neustále rastú ?

Len pred rokom vstúpili do parlamentu. Parlament opeknel a omladol. Líder menšej strany sa často sťažoval, že ho prenasledujú naivné ženy túžiace po deťoch a peniazoch. Po peniazoch vraj viac. Možno ich podcenil. Niektoré mali len záujem, aby ich dostal do parlamentu. Šéf väčšej strany, fúzkatý stredoškolský učiteľ, doviedol do parlamentu holohlavých hôrnych chlapcov. Čo mu to dalo roboty, kým si vybral takých, ktorí mali ukončené aspoň základné vzdelanie. Musel im vysvetliť, že v parlamente budú počuť aj hlúpe reči, ktoré sa im vôbec nebudú páčiť. Nesmú sa však nechať vyprovokovať k žiadnej reakcii. Stačí sedieť a čakať. A potom zdôraznil. Čas je na našej strane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Zlý nápad Pellegriniho – chce, aby Slovensko na MS reprezentovali aj hokejisti z KHL

20.02.2024

Predseda parlamentu vyzýva SZĽH, aby na MS mohli reprezentovať Slovensko aj hráči z KHL. Zdôvodňuje to tým, že politika do športu nepatrí. Dosť si protirečí. Nechce, aby sa politika miešala do športu a preto on ako vrcholový politik, dokonca druhý najvyšší ústavný činiteľ, oznamuje SZĽH, aby do reprezentačného mužstva nominovali aj nejakých hráčov z KHL. [...]

Fico sa Orbanovi až tak podlizovať nemusel

18.01.2024

Obaja premiéri sa na túto návštevu v Budapešti veľmi tešili. Nakoniec dali to najavo vo svojich príhovoroch. Premiér Fico vytýčil pre Slovensko v zahraničnej politike maďarskú cestu, ktorú on aj Orbán, považujú v EÚ za jedinú správnu. Milý Viktor, oslovoval Fico hostiteľa vo svojom štátnickom prejave, ty si na Slovensku veľmi populárny. V návale radosti mu nedošlo, [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.