Založ si blog

Pri policajnej nahánačke bol zastrelený 17 ročný mladík

Správa hovorí, že policajná hliadka sa, tesne po polnoci zo soboty na nedeľu, keď vykonávala kontrolu v okolí Novej Bane, pokúsila zastaviť motorové vozidlo. Spoznala v ňom 19 ročného vodiča, o ktorom vedela, že má zákaz vedenia motorových vozidiel. Podozrivé vozidlo začalo unikať aj napriek tomu, že hliadka zapla výstražné svetlá. Policajti najprv vystrelili varovné výstrely do vzduchu. Potom vystrelili na unikajúce auto, ktoré napokon havarovalo. Okrem vodiča v ňom boli ďalšie 3 osoby. Jedna 16 ročná spolujazdkyňa vodiča a dvaja mladíci sediaci na zadnom sedadle. Pritom 17 ročný mladík bol ťažko zranený po zásahu strelou. Policajná hliadka privolala rýchlu zdravotnú pomoc. Do jej príchodu sa snažila mladíka oživovať. Zraneniam však na mieste podľahol.

Nepoznám policajné predpisy, ale som presvedčený, že nedovoľujú policajnej hliadke strieľať na akékoľvek vozidlo, ktoré neuposlúchne príkaz na zastavenie. Ak by v prenasledovanom aute unikali nejakí banditi, ktorí streľbou ohrozujú policajtov, tak opätovanie paľby je samozrejmosť. Lenže strieľať na vozidlo, v ktorom sedí im známy zmagorený mladík bez vodičáku ? To je čo ? Nie náhodou porušenie predpisov ?

Žiadna správa, ani hovorkyňa KR PZ, neuvádza, žeby na hliadku z unikajúceho auta niekto strieľal.

Pozor, aby nevznikol dojem, že mladého recidivistu, ktorý sedel za volantom nejak zastávam. Namiesto tretieho odobratia vodičského preukazu mohol vyfasovať pár mesiacov v chládku. Možno by ho tam prešla túžba zajazdiť si bez vodičáku a k celému incidentu nemuselo dôjsť.

Naspäť k postupu polície.

Nedávno sa rozoberala policajná brutalita, keď sa na verejnosť dostalo video, na ktorom policajti surovo kopú do mladej dievčiny ležiacej na zemi. Tiež po prenasledovaní, keď neuposlúchla príkaz na zastavenie a bola pod vplyvom drog. Aj na toto unikajúce auto vtedy policajti strieľali. Našťastie nikoho nezasiahli. V prípade z dnešnej noci, žiaľ, mierili lepšie.

Čo bude nasledovať ?

Bude to vyšetrovať inšpekcia ministerstva vnútra, ktorá bude mať snahu všetko zamiesť pod koberec. Pre toto vyšetrovanie je veľkou výhodou, že zastrelený 17 ročný Tomáš nie je synom nejakého papaláša. Vychovávala ho len matka. Predovšetkým, ale všetko sa bude vyšetrovať poriadne dlho. Aspoň niekoľko rokov. Je to také typické. Naše. Slovenské.

Lenže nálada v spoločnosti je dnes taká, že sa to celé asi tak ľahko neprepečie.

V právnom štáte by podal demisiu policajný prezident a s najväčšou pravdepodobnosťou aj minister vnútra. Na Slovensku to tak nefunguje a spomenutých pánov zase netreba preceňovať.

Potom je tu druhá možnosť. Obidvoch odvolať z ich funkcii.

Samozrejme, existuje aj tretia možnosť. Všetko ostane po starom. Jedného policajta prepustia z PZ a všetko pôjde ďalej tak ako predtým. A vládnuci politici sa budú ďalej čudovať. Prečo sú tí ľudia takí naštvaní ?

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.