Založ si blog

Matovič sľubuje, že nová vláda bude zábavnejšia ako všetky predošlé

Nová vláda vraj vyprodukuje viac zábavy nielen pre svojich členov, ale aj pre obyčajných ľudí, pričom to nemusia byť výhradne len voliči OĽANO. Aj keď doterajšia vláda je známa rôznymi cirkusovými vystúpeniami svojho predsedu žiadnu zábavu doteraz ľuďom nepriniesla. Preto k premiérovým sľubom treba  pristupovať opatrne.

Kedy začne nová vláda s veľkou zábavou? Poďme od začiatku.

Zákerní nepriatelia z koaličných strán chceli, aby prepracovaný premiér, ktorý už nevládal všetko robiť sám,  podal demisiu. On si však múdro stanovil podmienky svojho odchodu. Najprv vy, zradcovia a neobjektívni  kritici ( Sulík, Kolíková, Cigániková, Šeliga ), až potom ja. Bol sám prekvapený, že jeho naivní nepriatelia na to pristúpili.

Mal premyslený plán. Keď už všetci moji nepriatelia z vlády odídu, podám demisiu aj ja, ale len formálne. S mojou abdikáciou padne celá vláda a nanovo ju budem zostavovať zase len ja. Pekne som ich dobehol. A to ešte z vlády sami odišli všetci ministri SaS. Takú ústretovosť som ani nečakal. Ak by chcela odísť aj Veronika a jej rozpadávajúca sa strana Za ľudí. Nech si ide. Lenže títo odpadlíci by si nemali namýšľať, že ich zase zavolám do novej vlády. Stačí, že so mnou zostane Boris so svojimi babami.

Pripravovaná demisia premiéra Matoviča bude veľmi dojímavá. Rovnako ako u demisie ministra Krajčiho bude to akt podobný rituálnemu obetovaniu, pri ktorom sa preleje veľa sĺz. Je to prirodzené. Premiér veľa pracoval, aj po pracovnej dobe, na FB dokonca aj v noci. Nakoniec ho bývalí spojenci z vládnej koalície a zmanipulovaní občania vyzývajú, aby odstúpil. Taká krivda by naštvala každého. Pritom vždy chcel len to najlepšie. Hlavne pre seba. A oni mu nedopriali ani tú štipku obdivu, po ktorej túžil.

Teraz si však môže zostaviť s Borisom stabilnú vládu. Uvoľní mu ešte jedno ministerstvo, napr. školstvo. Nech si tam dosadí hociktorú gejšu, so zobákom, alebo bez neho. Dôležité je, aby držal hubu. Ak bude vymýšľať, stále môže novinárom vysvetliť ako to bolo, keď Boris viezol v služobnej limuzíne stopárku do lekárne. Nakoniec, keby vyskakoval, má to aj nahraté. Premiér sa usmial, keď si vybavil prekvapený výraz tváre už zabudnutého politika Procházku, keď mu prehral jeho návrh ako si rozdelia DPH.

Premiér si niekedy nechá poradiť od terajšieho ministra obrany Naďa. Ten tvrdí, že dvojkoalícia a menšinová vláda úplne postačuje. Keď bude v parlamente hlasovanie tak potrebných 6 hlasov nám vždy dajú nielen poslanci z bývalej koalície ( dobre vedia ako by dopadli v parlamentných voľbách ), ale aj ostatní poslanci, ktorým hrozí definitívny odchod od válova. Ich krédo je jasné. V parlamente sa treba udržať, čo najdlhšie. Peniaze vo výške celkového poslaneckého platu si nezarobia nikde.

Novým premiérom by sa mal stať poslanec OĽANO pán Pročko, menej skúsený politik, avšak veľmi zábavný človek. Odovzdanie funkcie však prebehne postupne. Začne sa demisiou premiéra, ktorý sa stiahne do novej vlády na novovytvorené miesto vicepremiéra na boj proti korupcii ( možno sa nové miesto bude nazývať podpredseda vlády ). Premiér svoju funkciu odovzdá len formálne. V skutočnosti si ponechá všetky kompetencie premiéra a to až dovtedy, kým nebudú zaočkovaní všetci občania žijúci na Slovensku.

Vakcináciu musí riadiť skúsený manažér a odborník na komunikáciu s verejnosťou, čiže niekto ako vicepremiér Matovič. Je to výnimočný politik európskeho formátu, šepkajú o svojom predsedovi vystrašení poslanci strany OĽANO. Zábavný nový premiér sa bude pomaly zaúčať. Bude mať na starosti aj úlohu zariadiť, aby Matovič dostaval za svoje statusy na FB veľký počet lajkov. Podľa počtu lajkov bude hodnotená aj jeho práca.

Okrem toho, na príkaz vicepremiéra, bude nový premiér musieť pred každým zasadnutím vlády navodiť správnu atmosféru. Povolený je akýkoľvek ľudový tanec, aj odzemok, alebo kotrmelce.

Taktiež budú musieť byť dodržiavané nasledujúce pravidlá.

1. Kreslo vicepremiéra musí byť oveľa väčšie ako kreslo premiéra

2. Tesne za počítačom vicepremiéra musí byť na stole namontované zrkadlo.

3. Premiér počas zasadnutia vlády nesmie prehovoriť bez súhlasu vicepremiéra.

 

Záver.

Článok je pokusom o ironický pohľad na nášho premiéra a budúceho vicepremiéra, ktorý nadobudol presvedčenie, že si môže robiť, čo chce, s kým chce, a kde chce.

Jeho zlé vlastnosti ako namyslenosť, sebaobdiv, neomylnosť, urážlivosť a pomstychtivosť sú všeobecne známe.

Niečo však v tejto krízovej situácii vyplávalo na povrch.

Ako je možné, že členovia vlády z OĽANO, ale aj z iných strán, sa toho narušeného človeka  tak hrozne boja? Nedokážu pred ním vysloviť svoj názor, nechajú sa ním urážať a doslova skákať si po hlave. Majú snáď ešte nejakú hrdosť?

Terajší premiér je veľkou hanbou vlády SR, čo už x-krát potvrdil svojím správaním a nezmyselnými rečami.

Najlepšie by urobil, keby z politiky definitívne odišiel.

 

 

 

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.