Založ si blog

Anglickým fanúšikom, ktorí sa odvážili prísť do Ruska sa futbalové MS páčia

MS ešte neskončili a je predčasné ich hodnotiť, ale už teraz sa dá konštatovať, že príjemne prekvapili. Predovšetkým priniesli ozaj dobrý futbal, aj neočakávané výsledky spojené s vyradením veľkých favoritov. Málokto predpokladal, že Nemci nepostúpia ani zo skupiny a Argentína, Portugalsko a Španielsko sa poberú domov hneď po zápasoch v osemfinále. Odskúšala sa novinka s videorozhodcom a zdá sa, že pomôže odstrániť rôzne krivdy po chybných verdiktoch rozhodcu. Systém VAR zviditeľnil rôznych futbalo – hercov, ktorí sa radi váľajú po trávniku v hrozných bolestiach vždy, keď sa ich súper dotkne. Systém tiež odhalil rôznych utajených zápasníkov. Tí, najmä pri štandartných situáciach, nesledujú loptu, ale snažia sa zápasnickými chvatmi dostať na zem svojich protivníkov, pričom kvôli maskovaniu vždy spadnú na zem aj oni.

Prekvapili tiež plné štadióny a výborná organizácia. Veľké fanzóny a snaha organizátorov postarať sa o každého fanúšika. Domáceho i zahraničného. Mnohých fanúšikov z Európy zaskočilo množstvo divákov z Afriky i Južnej Ameriky. Napr. na zápase Anglicko – Panama bolo v hľadisku odhadom 4 tisíc divákov z Panamy a 3 tisíc z Anglicka. Prečo majú práve Angličania takú nízku podporu v hľadisku ? Nuž veľa fanúšikov podľahlo intenzívnej propagande, ktorá vystríhala každého kto by chcel navštíviť Rusko. Údajne kvôli bezpečnosti. Poukazovalo sa tiež na nevraživosť Rusov. Odvážni fanúšikovia, čo napriek tomu na futbal do strašidelného Ruska vycestovali si však svoj pobyt nemôžu vynachváliť. Dokonca sa vyjadrili, že sa tam cítia bezpečnejšie ako doma v Londýne. Tvrdia, že Rusi sú veľmi priateľskí a pohostinní a odkázali svojim priateľom, že majú čo ľutovať. Našťastie, napriek výzvam vysielaným z Anglicka, sa žiadny štát v Európe k tejto nezmyselnej kampani nepripojil. Dokonca nepridali sa ani USA, ktoré sú veľmi ústretové k svojmu európskemu spojencovi. Svedčí o tom aj skutočnosť, že najviac lístkov na futbalové zápasy zo všetkých štátov v zahraničí sa predalo práve v USA a to napriek tomu, že na MS Američania ani nepostúpili.

Dá sa však predpokladať, že neúspech tejto slaboduchej kampane s mottom NIE – MS v Rusku, prinúti kompetentných manipulátorov v Anglicku konať. Je pravdepodobné, že sa onedlho ( asi hneď po skončení MS ), objaví v Anglicku ďalší zločin, ktorého stopy budú viesť až do Moskvy.

Nový príbeh by mohol vyzerať takto. Na lavičke v niektorom odľahlom londýnskom parku sa nájde spiaci človek. Nemôže sa ani pohnúť, pretože lavička je natretá špeciálnym smradľavým lepidlom. Po zobudení sa muž na nič nepamätá, je dehydratovaný a naštvaný. Vyšetrovanie polície a protichemickej jednotky odhalí nasledujúce skutočnosti. Spiaci muž je tajný agent, na ktorého bol v minulosti už dvakrát spáchaný atentát. V prvom prípade na neho strieľali zo vzduchovky, v druhom ho napadla zúrivá čivava. Agenti cudzej mocnosti teda zaútočili tretikrát. Evidentne chceli, aby sa z lavičky už nepohol a zomrel od smädu. Pritom po analýze lepidla sa jednoznačne potvrdí, že bolo vyrobené v Rusku. Premierka Mayová vyhlási, že na takýto útok, zameraný na demokraciu, je potrebne reagovať veľmi dôrazne. Incident sa prejedná v Snemovni lordov a následne bude opätovne vyhlásené sťahovanie diplomatov.

Tento príbeh je rovnako pravdepodobný ako historka s otráveným dvojitým agentom. Keď sa objavia hrozby z Ruska menej ľudí v Anglicku sa zamýšľa nad nepodareným brexitom. Nakoniec odpútavanie pozornosti od nezvládnutého problému je taktika veľmi stará a dobre známa.

 

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.