Založ si blog

Verejnosť sa nemohla rozlúčiť s maestrom Lasicom. Škoda.

Herec, humorista, textár, spevák, prozaik a moderátor. Zomrel nečakane v nedeľu 18.07.2021 pri svojom vystúpení priamo na javisku. Pochovaný bol v stredu 21.07.2021.

Bol už dlhú dobu jeden z najvýznamnejších osobnosti našej kultúry. Je to pre Slovensko veľká strata. Pekne to vystihla vo svojom vyjadrení pani prezidentka. Z každého kondolenčného príspevku ľudí, ktorí ho poznali, cítiť veľký smútok. Tiež úctu a rešpekt, ktorý mal zosnulý u svojich priateľov a u množstva svojich fanúšikov. Bol veľmi populárny u všetkých generácii. Mnohé jeho bonmoty a vtipné hlášky už zľudoveli.

Ináč okrem umelcov zo Slovenska i Čiech mu hold a uznanie prejavili aj najznámejší politici. Napr. predseda vlády Heger, predseda parlamentu Kollár i predsedovia strán Sulík, Remišová, či Pellegríni. Nepridali sa len Fico, Matovič a Kotleba, čo je prirodzené. Títo velikáni ducha neznášajú výnimočných ľudí. Len oni sami sa považujú za tých, ktorí sú hodní obdivu.

Po smutnej správe o skone majstra Lasicu, verejnosť očakávala, že bude mať možnosť rozlúčiť sa s ním  počas smútočného obradu v priamom prenose. Na ňom mohli povedať slová rozlúčky aj jeho najbližší priatelia zo Slovenska i Čiech. Skrátka dôstojný smútočný obrad, ktorý by si určite pozrelo množstvo ľudí.

Pozor, nie je tu reč o pohrebe, o priebehu a účastníkoch ktorého, by mali rozhodovať len a len najbližší príbuzní. Ide o to, že samotný pohreb sa mohol konať až po spomínanom dôstojnom smútočnom obrade, na ktorom by sa s maestrom mohla, prostredníctvom TV, rozlúčiť aj široká verejnosť.

Nakoniec, kolegovia z branže pána Lasicu, Stano Dančiak, alebo Marián Labuda takýto rozlúčkový smútočný obrad mali. Prečo podobný postup u majstra Lasicu nebol možný? Vysvetlenie je len jedno. Nepriala si to vdova, pani Magda.

Mimoriadne ambiciózna herečka a politička. Štyridsať rokov žila v jeho tieni. Možno bola presvedčená, že neprávom. Nedávno sa, v ktoromsi časopise, pochválila, že jej nikto nikdy nepovedal, že je Lasicova žena. Vraj sa jej to nemohlo stať. Na Slovensku bola veľmi známa už v čase, keď sa vydávala. Aj podrobne vysvetlila, čo všetko už dokázala, pritom to vie len málo Slovákov.

Pani Magda tak, pri svojom rozhodnutí o expresnom pohrebe, mohla konečne upozorniť média a celú verejnosť na seba, svoje krivdy a málo docenené zásluhy. Neurobila to však vhodným spôsobom.

Údajne nejaká spomienková akcia sa ešte uskutoční. Pripravuje ju Štúdio L+S. Bude sa konať niekedy po prázdninách.

Žiaľ, smútočný rozlúčkový obrad to už nenahradí.

 

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Zlý nápad Pellegriniho – chce, aby Slovensko na MS reprezentovali aj hokejisti z KHL

20.02.2024

Predseda parlamentu vyzýva SZĽH, aby na MS mohli reprezentovať Slovensko aj hráči z KHL. Zdôvodňuje to tým, že politika do športu nepatrí. Dosť si protirečí. Nechce, aby sa politika miešala do športu a preto on ako vrcholový politik, dokonca druhý najvyšší ústavný činiteľ, oznamuje SZĽH, aby do reprezentačného mužstva nominovali aj nejakých hráčov z KHL. [...]

Fico sa Orbanovi až tak podlizovať nemusel

18.01.2024

Obaja premiéri sa na túto návštevu v Budapešti veľmi tešili. Nakoniec dali to najavo vo svojich príhovoroch. Premiér Fico vytýčil pre Slovensko v zahraničnej politike maďarskú cestu, ktorú on aj Orbán, považujú v EÚ za jedinú správnu. Milý Viktor, oslovoval Fico hostiteľa vo svojom štátnickom prejave, ty si na Slovensku veľmi populárny. V návale radosti mu nedošlo, [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?