Založ si blog

Ako Fico zase útočil na prezidentku a ako sa Matovič urazil

Pár viet o dvoch našich známych politikoch, ktorí sa síce bytostne nenávidia, ale majú aj spoločné vlastnosti. Predovšetkým nesmierne túžia po moci, a pretože sa cítia výnimoční vyžadujú od ostatných obdiv. Dve povahové črty charakteristické pre všetkých alfasamcov. Ich treťou spoločnou črtou je narcisistický obdiv k sebe samému. Štvrtou nenávisť ku všetkým, ktorí sa im nechcú podriadiť.  Piatou je pomstychtivosť.

Aj v tomto týždni sa udiali veci, ktoré týchto diktátorsky naladených politikov poriadne vytočili.

Keď Fico na tlačovke referoval o svojom rokovaní s prezidentkou dal si záležať aby vyzeral slušne a kultivovane. Zo začiatku sa mu to aj darilo. Keď  sa dostal k informácii, že strana SMER SD v októbri zorganizuje pouličné protesty už bol plný zloby. Tvrdil, že musia bojovať proti zločinom tejto vlády. Vraj SMER pripravuje revanš.

Smutné, že si osvojil rétoriku revanšistov, t. j. niekdajších sudetonemeckých fašistov odsunutých po vojne zo Sudet do Nemecka. Tí sa neustále vyhrážali Československu hroznou odplatou, čiže revanšom. Je to určité nóvum. Doteraz bola v SMERe populárna skôr boľševická terminológia, ktorú rád používa ich ideológ a známy marxista Blaha. Preferuje plamenné revolučné heslá, v ktorých vždy nejaké masy, alebo ľud, zvrhnú vládu, uchopia moc a sami začnú vládnuť. Zdá sa, že hneď ako sa anonymný ľud ( asi ho reprezentuje len strana SMER ) ujme vlády hneď sa zameria na Ficom avizovaný revanš.

Hrozí, že keď na Slovensku skončí táto amatérska a rozhádaná vláda, ktorá sa zaoberá len sama sebou, môže sa dostať naspäť k moci SMER a nastoliť vládu odplaty, čiže pomsty. Veľmi zlá perspektíva. Pomohlo by ak by sa našlo nejaké iné riešenie. Bez OĽANO, aj bez SMERu.

K pouličným protestom.

Je pravdepodobné, že pripravované pouličné protesty už budú lepšie organizované ako tie z 1.9.2021 pred Ústavným súdom v Košiciach. Možno sa všetci organizátori stretnú na jednej tribúne. Ruka v ruke Fico s Uhríkom, Blaha s Mazurekom. Nakoniec ani Kotleba by nemal stáť niekde bokom. Tiež je spojencom tejto partie. Jeho vytučení chlapíci v zelených tričkách sú vždy oživením takýchto akcií.

Fico nie je spokojný s prezidentkou. Informoval ju, že zase pripravuje akési petičné akcie s otázkami, ktoré by mali byť v najbližšom referende. Varoval ju nech sa neopováži preverovať zákonnosť týchto akcií na Ústavnom súde. Tiež ju upozornil, že nie je nadstranícka. Škoda, že hneď nespomenul aj vzorového nadstraníckeho prezidenta pána Gašparoviča. Ten sa raz preriekol, že on sám sa cíti ako člen strany SMER. Nečudo, že Fico s nostalgiou spomína na spoluprácu s týmto prezidentom. Stačilo mu povedať, alebo napísať, kde má ísť a čo má robiť. Všetko splnil do bodky. Dokonca už ako exprezident sa ukázal na tribúne v Košiciach na protestnom mítingu organizovanom stranou SMER a ako prvý sa prihovoril k jeho účastníkom.

Nedávno Fico nazval prezidentku Vaša excelencia pezinská skládka. Posadnutý hnevom si však neuvedomil, že keď niekoho ( v tomto prípade prvého ústavného činiteľa ) verejne tituluje takýmto krčmovým spôsobom veľa tým prezrádza o sebe.

Na druhej strane by Fico ako skúsený politik mohol vedieť, že primitívna a povýšenecká forma komunikácie sa jeho fanatickým stúpencom páči, ale v jeho strane sú aj ľudia, ktorým sa arogancia svojho predsedu nepozdáva. Zväčša sa však už presunuli do druhého košiara sociálnej demokracie k umiernenému Pellegrínimu.

A prečo sa Matovič pohneval a urazil.

Matovič sa nevie zmieriť s tým, že on ako jednoznačný víťaz volieb a zostavovateľ vlády je teraz len akýmsi ministrom, ktorý nezaujíma nikoho. Jeho spoločenská prestíž tak upadla, že ho nepozývajú ani na akcie, na ktorých by ( podľa neho ) jednoznačne mal byť. Dokonca ho prezidentka nepozvala do prezidentského paláca, keď sa rozhodla diskutovať s vybranými politikmi z koalície aj opozície.

Je to normálne? Opýtal sa sám seba Igor Matovič.

Prezidentka si jednoducho pozvala zo strany OĽANO len premiéra, pričom ešte nedávno neznámy Héger je premiérom len preto, že mu to on dovolil. Dokonca si pozvala aj multiotecka Kollára, čo sa neustále venuje len rodine a založil si už desať domácností. Kde sa hrabú Arabi s ich štyrmi ženami. Prezidentka si mohla zavolať aj všetky jeho konkubíny a poslať pre nich autobus.

Z opozície si pozvala predsedu strany SMER, mafiána Fica. Niečo neuveriteľné. Jej nevadí, že grobian Fico ju v jednom kuse uráža? Fica ide presviedčať, aby nešíril nenávisť? Totálna naivita. Skôr naučí tigra kikiríkať. Veď, celá Ficova politika je postavená na konfrontácii a šírení nenávisti.

Nestačilo jej to. Pozvala si aj bývalého korunného princa SMERu, chytráka Pellegríniho, ktorý sa teraz tvári, že so SMERom a jeho pochybným 12 ročným bašovaním nemá nič spoločné. Vo voľbách ešte celá jeho partička vystupovala ako pevná súčasť SMERu. Až keď sa dostali ako tvrdí smeráci do parlamentu zistili, že v tejto strane riadenej despotom byť nemôžu a založili si vlastnú. Keby si stranu založili pred voľbami tak sa do parlamentu ich strana nedostane a tým pádom ani nikto z nich.

Uzavrel hodnotenie politikov pozvaných do prezidentského paláca Igor Matovič a zalomcoval ním hnev.

Prezidentka si k sebe pozve druhotriednych politikov, pričom ja Igor Matovič, predseda najsilnejšej politickej strany v parlamente, ostanem trčať kdesi za dverami. Zabudnutý a ponížený.

Kde je tu spravodlivosť? Však, ja si to budem pamätať a raz im to spočítam. Všetkým.

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.