Založ si blog

Fico, jeho správanie k ženám a prečo denne napáda prezidentku

Správa sa povýšenecky, ženy podceňuje a dáva im to najavo. Žiaľ, takéto hulvátske správanie, ktorým sa predvádzajú aj muži na vysokých funkciách, je na Slovensku dosť bežné. Nielen na vidieku. Aj v mestách. Silný patriarchát, spôsobil, že u mnohých mužov sa zakorenila predstava, akoby slušné správanie k ženám bol prejav slabosti. Dosť tomu napomáhajú takí lídri ako je predseda najsilnejšej politickej strany Fico.

Chlapi v dôchodcovskom veku ho obdivujú. Je tvrdý a rázny. Nedovolí nikomu, aby ho ovplyvňoval. Nikdy nebral do úvahy kotkodákanie nejakých sliepok. Preto je dosť prekvapujúce, koľko žien na Slovensku ho obdivuje. Netýka sa to len babičiek, ktoré na MDŽ od neho dostanú kvietok. Vzťahuje sa to aj na upravené a vzdelané dámy, ktoré sa zaujímajú o politiku a majú o sebe vysokú mienku. Čím tieto dámy tak očaril? Je síce známy, úspešný a bohatý, ale chová sa grobiánsky. Mnohým ženám to, ale nevadí. Práve tie navonok môžu pôsobiť sebavedome, lenže v skutočnosti sú zakomplexované a nemajú dosť sebaúcty.

Jeho prívrženci veľmi nerozmýšľajú o čom hovorí. Jednoducho mu veria každé slovo. Keď povedal, že na Ukrajine sa skrývajú nacisti spoločne s banderovcami a Putin ich odtiaľ musí vyhnať, uverili mu. Aj to, že ruská agresia je spravodlivá. Museli zaútočiť, lebo ináč by vraj zaútočili Ukrajinci. Možno je Fico sám zaskočený na aké hlúposti mu ľudia naletia. Veľa toho natáral už ideológ Blaha, ktorý sám seba považuje za marxistu a iluzionistu. Asi preto, že dokáže manipulovať s veľkým davom sfanatizovaných straníckych prívržencov. Títo potom na jeho pokyn kričia akékoľvek sprostosti a vulgarizmy, ktoré im predspieva.

Obľúbené bludy, ktoré šíria obidvaja prokremeľskí lídri sa týkajú Ameriky. Žiaľ, veľa starších ľudí uverilo, že Slovensko riadi Biden a Šoroš. Znamená to, že všetko zlé, čo sa na Slovensku stane zapríčinili oni. Vraj spomenutí starčekovia riadia nielen Ameriku, ale po večeroch, keď majú trochu voľného času, aj celé Slovensko. Preto smerácki lídri hlásajú, že by sme sa mali zbaviť amerických okov, ktoré nám zákerní starci nasadili a prikloniť sa k demokratickému Rusku.

Zaujímavé, že tieto hlboké myšlienky nešíri len Fico a Blaha, ale aj zabudnutý kapitán Danko. Ten sa preslávil nielen bozkávaním výložiek, ale aj svojím kaskadérskym výkonom na vojenskej prehliadke v Moskve. Vtedy sa dokázal tak predkloniť, že si podal ruku s malým Putinom, napriek tomu, že ten stál na tribúne v prvom rade a náš kapitán až v piatom.

Prečo Fico denne napáda Čaputovú?

A prekvapujúco si už skoro ani nevšíma Matoviča, Hégera, Sulíka, či Kollára. Dokonca dosť málo aj svojho bývalého komorníka, keďže ten sa vyjadril, že s ním v jednej vláde sedieť nebude. Možno mu tým Pelle naznačil, že po vytvorení koalície Hlas a SMER môže počítať len s miestom šéfa parlamentu, pretože premiérom bude on. Ficovi by vyhovovalo aj takéto riešenie. V podstate by po tandeme veľký Igor – malý Edo vznikol tandem veľký Robo – malý Peťo.

Teraz však SMER potrebuje vyriešiť jeden vážny problém týkajúci sa prezidentských volieb.

Fico veľmi potrebuje obsadiť svojím človekom funkciu prezidenta. Aké pohodlné to bolo, keď bol prezidentom kamarát Ivan, ktorý sa sám vyjadril, že sa vždy cítil ako ozajstný člen strany SMER. Vlastne sa tak cíti stále, pretože sa doteraz zúčastňuje ich straníckych mítingov. Ivanovi veru nebolo potrebné hovoriť, čo má robiť. Stačilo mu to len naznačiť, alebo nakresliť.

Prečo je funkcia prezidenta pre SMER taká dôležitá? Z jednoduchého dôvodu, môže udeľovať amnestie. V najbližšom období bude pre stranu SMER žiadúce, aby amnestií bolo udelených, čo najviac.

Ficovi je jasné, že ak bude Čaputová kandidovať, ľudia ju zvolia. Dobre vie, že on má síce vo svojej strane fanatických prívržencov, ale vie aj to, že veľká časť obyvateľstva ho neznáša. Akýkoľvek ním podporovaný kandidát by voľby s Čaputovou prehral. Rovnako ako v r. 2019. Pritom Fico už podobnú hanebnú prehru  zažil aj na vlastnej koži. V prezidentských voľbách ho porazil neznámy podnikateľ. Porážka to bola zdrvujúca. Dovtedy sa nazdával, že je u obyvateľstva obľúbený a prechodne to nabúralo aj jeho sebavedomie. Nie však, jeho velikášske správanie.

Teraz mu ostala len jedna možnosť. Neustále útočiť na Čaputovú s akýmikoľvek konšpiráciami a vymyslenými argumentami. Konšpirátori majú skúsenosť, že silný účinok na jednoduchých ľudí má vyslovenie podozrenia, že hlava štátu háji záujmy nejakej cudzej mocnosti. Možno, ak by mala nejaké maďarské, alebo nemecké korene cudzou mocnosťou by bola príslušná krajina. Avšak najnebezpečnejšou zlou cudzou mocnosťou je vždy Amerika. Pritom šíriť podozrenie, že hlava štátu preberá inštrukcie z Ameriky, ktoré jej údajne diktuje akýsi 92 ročný starček-záškodník, je dosť naivné až smiešne. Lenže, ak sa aj hlúposť omieľa dennodenne, veľa ľudí jej uverí. Najmä ak sa im pripomenie, že dotyčný nepriateľ Slovenska je bohatý Američan, ktorý má dokonca aj maďarsko-židovský pôvod.

Ak by Čaputová hájila záujmy Ruska, to by smerácki lídri ešte dokázali ospravedlniť. Lenže kto už môže hájiť záujmy nenávidenej Ameriky?  Ameriky, ktorá pred rokom rozpútala vojnu na Ukrajine, kde už zahynulo toľko ruských vojakov. Hnev prívržencov SMERu je veľký. Sami sa považujú za mierotvorcov. Vysvetľujú, že keď sa Ukrajina vzdá, konečne zavládne mier. Hnevajú sa na Ameriku, Ukrajinu a najviac na Čaputovú.

Fico a Blaha si mädlia ruky. Rozpracovali to dobre. Cieľom je znechutiť Čaputovej prezidentský úrad natoľko, že už v nasledujúcich voľbách kandidovať nebude. Pre Fica a SMER by to bola veľká výhra. Do tejto akcie investovala jeho strana veľké peniaze a zapojili do nej množstvo platených trolov.

Zostáva dúfať, že prezidentka v najbližších voľbách kandidovať bude, a že prezidentské voľby aj vyhrá.

 

 

 

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.