Založ si blog

Ďalší spoločný míting SMERu a SZPB bude asi až 24. 02. 2024

V deň výročia SNP si strana SMER zorganizovala vo Zvolene predvolebný míting, ktorý bol spojený s oslavami. Pozvali aj členov SZPB. Táto organizácia v poslednom období, najmä po zvolení nového vedenia, zaznamenala veľký príval nových protifašistických bojovníkov. Prekvapujúco, sú to najmä členovia strany Hnutie republika. Tí ešte nedávno oslavovali hlavne 14. marec, čo bol deň vzniku Slovenského štátu. Dnes sa však už zorientovali a zistili, ktorý sviatok je potrebné oslavovať hlasno navonok, a ktorý len potichu, doma.

Na mítingu na tento prerod, a vznik nových moderných antifašistov, upozornil známy podpredseda tohto hnutia. Bol oblečený v uniforme s červeným baretom, na hrudi so zakúpenými vyznamenaniami. Zastupoval tu neohrozených bojovníkov terajšieho rozvráteného spolku SZPB.

Na úvod mítingu rečnil predseda Fico. Kritizoval vládu, prezidentku, parlament, migrantov, USA, EÚ, NATO, Ukrajinu aj Slovensko. Všetko, okrem strany SMER a Ruska. Účastníci mítingu boli sklamaní. Čakali aj nejaké vtipy. Šepkali si. Mohol povedať aspoň ten o Čaputovej, alebo o Matovičovi, alebo ten o bačovi a partizánoch. Predseda však nepovedal žiadny.

Na scénu vybehol aj stendapista známy pod pseudonymom Blboš. Najprv zízal do prvej rady na nápadne oblečeného protifašistického bojovníka a potom prítomným oznámil, že vtedy k nám neprišla červená čiapočka, ale červená armáda, a že vtedy nás okupovali Nemci a teraz nás okupujú Američania. Účastníci síce nerozumeli, ale zatlieskali a tešili sa, že na americkú prezidentku budú kričať nejaké vulgarizmy. Stendapista však dostal pokyn, aby zbytočne nedráždil.

V podstate sa už neudialo nič, čo by stálo za zmienku. Účastníci mítingu dostali guláš a inštrukcie koho majú voliť. Len niektorí popletení protifašistickí bojovníci nechápali, prečo sa SNP oslavuje naraz vo Zvolene aj v Banskej Bystrici. Argumentovali, že ich kolegovia z inej oblastnej organizácie oslavujú v Banskej Bystrici, a že sa tam mali stretnúť všetci. Šéf oblastnej organizácie, a asi aj vedúci ich zájazdu, mal na tieto poznámky jasnú odpoveď. Naša organizácia SZPB musí mať zastúpenie na všetkých oslavách SNP. Bez ohľadu na to, ktorá politická strana ich organizuje, alebo v akom meste sa budú konať. Hneď, uviedol aj príklad. Na budúci rok možno bude organizovať oslavy SNP nielen strana SMER vo Zvolene, ale aj strana Republika a možno to bude až niekde v Ružomberku. Ak nás pozvú, pôjdeme aj tam.

Pri nastupovaní do autobusu sa najsmelší protifašistický bojovník opýtal vedúceho kedy pôjdu na najbližší míting. Dostal odpoveď, že to bude asi až 24. februára. Protifašistickému bojovníkovi ten dátum nič nehovoril, ale uvedomil si, že sa už veľa vypytuje a radšej nastúpil.

Korčok výborný prezident, Pellegrini výborný predseda parlamentu a strany Hlas

04.04.2024

Krátky blog o výborných politikoch aj o šťastných zajtrajškoch. Ak by bol titulok pravdivý, pre obyvateľstvo Slovenska, by z toho vyplynulo veľa výhod. Spomeniem aspoň niekoľko. Nebude potrebné menovať nového predsedu parlamentu, ani nového predsedu strany Hlas. Predseda SNS A. Danko si prestane nárokovať post predsedu parlamentu. Na čele strany Hlas ostane jej zakladateľ a [...]

Slovensko nepotrebuje, aby Fico ovládol aj prezidentský úrad

02.04.2024

Pre žiadnu krajinu nie je dobré ak sa všetka politická moc skoncentruje v rukách jedného človeka. Zo štátov EÚ sa to doteraz podarilo len Orbánovi v Maďarsku. Môže sa to však podariť aj Ficovi na Slovensku. Keď v roku 2018 Fico odstúpil z funkcie premiéra bolo jasné, že jeho strana nasledujúce parlamentné voľby nevyhrá. Sústredila sa však na najbližšie voľby [...]

Dajte mieru šancu, čiže Give Peace A Chance-vypočujme si to všetci

24.02.2024

Dnes, 24.02.2024, by táto Lennonova skladba mala byť aspoň raz odvysielaná každou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Slováci by tak dali najavo, že chcú, aby tá hrozná vojna na Ukrajine konečne skončila. Skladbu zložil John Lennon ešte v roku 1969 ako protest song proti vtedajšej vojne vo Vietname. Odvtedy ju spievajú pacifisti na celom svete, keď protestujú proti nejakej vojne. [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.